Mertelj: Na Wembleyju lahko dosežemo odmeven rezultat

Slovenska reprezentanca bo v soboto igrala kvalificijsko tekmo za nastop na EP 2016 proti Angliji.

Objavljeno
10. november 2014 14.31
tre-NOGOMET
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana - Slovenska reprezentanca bo v soboto nadaljevala z nastopi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016, njena naslednja nasprotnica bo Anglija.

Angleški nogometaši veljajo za favorite skupine E in so na dosedanjih treh tekmah vknjižili maksimalnih devet točk, Slovenija pa je s šestimi točkami na drugem mestu.

Slovenija je izgubila obe dosedanji tekmi z Angleži. Leta 2009 je na prijateljski tekmi v Londonu klonila z 1:2, leto kasneje pa so Otočani na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki zmagali z 1:0.

Mertelj: Imamo svojo računico

Čeprav bodo Angleži v soboto v vlogi izrazitih favoritov, pa slovenski vezist Aleš Mertelj meni, da lahko Slovenci na Wembleyju dosežejo odmeven rezultat:

»Čaka nas posebna akcija, ampak spet ne tako posebna, da si ne bi želeli igrati dobro ali si želeli zmagati. Že prej smo delali s takšnimi željami in za takšne cilje. Mogoče proti Švici res nismo igrali tako kakovostno, ampak delo na teh reprezentančnih zborih nas je nagradilo z nekaj sreče, ki je potrebna pri vrhunskih dosežkih. Nagradilo nas je s točkami, na zadnjem zboru smo jih zbrali šest. Zakaj ne bi tudi zdaj delali dobro in se nadejali dobrega rezultata, pa čeprav v Londonu, v deželi nogometa in proti takšni ekipi? Imamo svojo računico, le na igrišču moramo biti pravi. Imajo nekoliko drugačne igralce kot v preteklosti, nekoliko manj izkušene, a še vedno željne dokazovanja. V njihovi igri se vidi, da ni tipična angleška, ampak prevladuje velika želja po dobrem rezultatu. Tudi igrajo predvsem na rezultat, ni nekega nepotrebnega teka in nespametnega divjanja. To jih dela močne. Ampak če bomo mi pravi na igrišču, lahko naredimo odmeven rezultat.«

Lallana in Sterling med najbolj nevarnimi

Angleška reprezentanca je pred kvalifikacijskim ciklusom ostala brez izkušenih vezistov Stevena Gerrarda in Franka Lamparda, vendar pa imajo Otočani še vedno na voljo številne odlične veziste. Aleš Mertelj je izpostavil dva:

»Adam Lallana in Raheem Sterling sta zelo nevarna, ampak bomo videli ob točni analizi. Dobili bomo dovolj informacij, da se dobro pripravimo. Predvsem pa smo pomembni mi. Morali bomo biti pripravljeni na angleško vrsto kot celoto, saj če nekoga ustaviš, lahko drugi 'eksplodira'. Osredotočeni pa moramo biti tudi sami nase, da bomo v najboljši formi v danem trenutku in da bomo to tudi pokazali na igrišču,« pravi Mertelj.

 

Kvalifikacije EP, četrto kolo skupine E (15. november)

Anglija - Slovenija (18)

San Marino - Estonija (18)

Švica - Litva (20.45)

 

Lestvica

1. Anglija 3 3 0 0 8:0 9 točk

2. Slovenija 3 2 0 1 3:1 6

3. Litva 3 2 0 1 3:2 6

4. Švica 3 1 0 2 4:3 3

5. Estonija 3 1 0 2 1:2 3

6. San Marino 3 0 0 3 0:11 0