Messi in Rooney ostala brez končnice

Argentinski velezvezdnik se je vrnil po poškodbi, igral dobre pol ure, čudežnega zasuka pa na koncu vendarle ni bilo.
Fotografija: Lionel Messi je bil vnovič v središču pozornosti. FOTO: Megan Briggs/AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi je bil vnovič v središču pozornosti. FOTO: Megan Briggs/AFP

Nogometaši Interja Miamija na čelu z argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem se niso uvrstili v končnico severnoameriške lMLS. Za konec je bil za njih usoden poraz proti vodilni ekipi vzhodne konference Cincinnatiju.

Messi se je vrnil po poškodbi in v igro vstopil v 55. minuti. Za goste iz Cincinnatija, ki so si zagotovili prvo mesto na vzhodu, je edini gol na dvoboju v 78. minuti dosegel njegov rojak Alvaro Barreal. »Poškodba je v redu, nima nobenih težav, vendar njegova predstava danes je razumljiva, saj je v zadnjem času igral malo in lahko se zgodi, da mu manjka ritem. Zato je igral le dobre pol ure,« je po tekmi o Messiju dejal trener Miamija Gerardo Martino.

Dve tekmi pred koncem rednega dela sezone se Inter Miami tako nahaja na predzadnjem, 14. mestu vzhodne konference s sedmimi točkami zaostanka za zadnjim mestom, ki še pelje v končnico.

Tudi DC United se ne bo uvrstil v končnico lige. Trenutno je klub iz ameriške metropole sicer še deveti na vzhodu, a je že odigral vse svoje tekme, medtem ko ekipe za njim še ne.

Klub je zato danes sporočil, da Wayne Rooney, nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda, po medsebojnem sporazumu ne bo več vodil zasedbe iz Washingtona. Dolgoletni angleški reprezentant je v DC kot igralec prestopil junija 2018, potem se vrnil v Anglijo k Derby Countyju, vlogo glavnega trenerja ameriške ekipe pa je prevzel julija 2022.

Preberite še:

Komentarji: