Messi odgovoril Ronaldu s svojim »hat-trickom«

Zvezdnik Barcelone Lionel Messi je dosegel že tretji trojček golov na zadnjih štirih tekmah in 21. v španskem prvenstvu.

Objavljeno
07. december 2014 23.42
SPAIN-SOCCER/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Potem ko je prejšnji večer v španskem prvenstvu navduševal Cristiano Ronaldo, ki je ob zmagi s 3:0 proti Celti Vigu prispeval vse tri gole, mu je hitro odgovoril njegov največji tekmec za individualne lovorike Lionel Messi. Tudi Argentinec se je veselil »hat-tricka«, dosegel ga je ob zmagi Barcelone s 5:1 v mestnem derbiju proti Espanyolu.

Če je Ronaldo dosegel svojega 23. trojčka, je bil za Messija to 21. v španskem prvenstvu. »Ni besed, s katerim bi opisal Messijevo veličino. Toliko kot je že storil za to ekipo. Nemogoče bi bilo z beseda opisati vse,« se je po tekmi soigralcu poklonil Gerard Pique.

Messi je v tej sezoni na 19 tekmah zbral že 20 golov, 13 v španskem prvenstvu, v katerem je prvi strelec Ronaldo s 23 zadetki. Portugalski zvezdnik je na skupni 21 tekmah mrežo zatresel 29-krat.

Barcelona se je tako po zmagi v 14. kolu prvenstva na drugem mestu s 34 točkami dodatno približala Realu, ki je s 36 točkami  na vrhu lestvice. Katalonci imajo za seboj odličen niz, izgubili niso že vse od 13. septembra (proti Atleticu), za seboj imajo 11 zmag v španskem prvenstvu, pet v ligi prvakov in dve v španskem pokalu.

 

Španija, 14. kolo

Elche : Atletico Madrid 0:2 (Gimenez, Mandžukić);

Athletic Bilbao : Cordoba 0:1 (Ghilas),

Real Madrid : Celta Vigo 3:0 (Ronaldo 3),

Deportivo ; Malaga 0:1 (Darder),

Rayo Vallecano : Sevilla 0:1 (Bacca),

Barcelona : Espanyol 5:1 (Messi 3, Pique, Pedro; Garcia),

Villarreal : Sociedad 4:0 (Zubikarai avt., Čerišev, Gomez 2),

Granada : Valencia 1:1 (Isaac; Negredo),

Eibar - Almeria, Levante - Getafe ponedeljek;

vrstni red: Real M. 36, Barcelona 34, Atletico M. 32, Sevilla 29, Valencia 25, Villarreal in Malaga po 24.