Messi se slika s sodniki in se bliža Maradoni

V južnoameriških kvalifikacijah za SP 2014 je Argentina z 2:1 premagala Čile, znova pa je blestel zvezdnik Lionel Messi.

Objavljeno
17. oktober 2012 08.33
Posodobljeno
17. oktober 2012 08.33
Chile Argentina Soccer WCup
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Santiago de Chile - V južnoameriških kvalifikacijah za SP 2014 je v dboboju Argenitne in Čila znova blestel najboljši nogometaš zadnjih let Lionel Messi in dosegel enega od dveh zadetkov za zmago Argentine z 2:1.

NapadalecBarcelone je mrežo gostiteljev načel v 27. minuti, tri minute kasneje je na 2:0 povišal Higuain, končni rezultat pa je v sodnikovem podaljšku postavil Gutierrez.

»Nekaj dobrih dni imamo za seboj. Šest točk proti tako močnim reprezentancam, kot sta Urugvaj in Čile, je lep dosežek,« je dejal Messi, ki je je tako v dveh tekmah ali štirih dneh dosegel tri zadetke za svojo reprezentanco.

Nizkorasli nogometaš je v karieri za Argentino dosegel 31 zadetkov, dva manj kot legendarni Diego Armando Maradona, še vedno pa precej manj kot rekorder Gabriel Batistuta (54). V osmih letošnjih tekmah pa je za Argentino dosegel že 12 golov.

Argentina ima na lestvici južnoameriških kvalifikacij 20 točk, tri več kot Ekvador in štiri pred Kolumbijo. Na četrtem mestu, ki še vodi na SP, so z enakim številom točk Urugvaj, Čile in Venezuela.

Sinoči so bila v Južni Ameriki odigrana še tri srečanja kvalifikacij. Ekvador in Venezuela sta se razšla z neodločenim izidom 1:1, Paragvaj je premagal Peru z 1:0, Bolivija pa je bila boljša od Urugvaja s 4:1.

Sodnik zaprosil za sliko z Messijem

Na sinočnjem kvalifikacijskem srečanju v Čilu je Messi dobil tudi nenavadno prošnjo. Ob polčasu je do njega pristopil linijski sodnik in ga prosil za fotografijo. Messi ga seveda ni zavrnil, fotografija pa je že zaokrožila svet.

Omenjeni sodnik je Nicolas Yegros iz Paragvaja, ki mu Mednarodna nogometna zveza (FIFA) verjetno ne bo zamerila poteze, saj je bila to njegova zadnja tekma v vlogi mednarodnega sodnika.