Milanič: Pred gostovanjem v Londonu smo lahko optimistični

Aktualni državni prvaki, nogometaši Maribora, bodo jutri v četrtem kolu evropske lige gostovali pri Tottenhamu.

Objavljeno
07. november 2012 13.12
tre*NOGOMET
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Pred nogometaši Maribora je četrta tekma evropske lige, gostovanje pri angleškem prvoligašu Tottenhamu. Štajersko moštvo se je na domačem igrišču proti slovitemu nasprotniku izognilo porazu, zdaj se optimistično podajajo v London.

Trener Maribora Darko Milanič se zaveda, da bodo imeli njegovi igralci na stadionu White Hart Lane težko nalogo, vendar verjame, da jim lahko uspe iztržiti pozitiven rezultat. »Položaj je dober, zelo obetaven. Veliko je že storjenega, ponuja pa se priložnost, da bi naredili kaj več. Še več. »Znašli smo se v zelo pomembni zgodbi, po tolikih krogih še zmeraj imamo možnost za napredovanje. Vemo, da je pred nami zahtevna tekma. Na tako zahtevnem gostovanju še nismo bili, smo pa v letošnjem skupinskem delu odigrali tri tekme na zelo visokem nivoju in smo lahko optimistični. Opravili smo dolgo analizo igre nasprotnika, do četrtka bo še čas za preostale podrobnosti. Da se temeljito pripravimo na njihove zadeve in najdemo pot, kako do zmage,« je dejal Milanič.

Eden izmed njegovih igralcev, Dejan Mezga, je za Delo napovedal zmago Maribora, nekoliko bolj previden pa je njegov soigralec Dejan Mejač.

»Tja ne gremo z belo zastavo, v London gremo odigrati pravo evropsko tekmo. Tekmeca poznamo, vemo da nam bo težje kot doma, od prve minute bodo krenili v napad, če bomo ta nalet zdržali in umirili igro, se lahko nadejamo pozitivnega izida, točka bi bila velik uspeh. Če bomo igrali tako kot smo igrali doma, odpravili napake, bomo odigrali odlično tekmo, nato sledi le še vprašanje izida. Še smo v igri, tega se vsi zavedamo, a mislim da ta tekma še ne bo ključna, ampak predvsem zadnji dve. Naredili bomo vse, da ostanemo v igri za napredovanje,« je povedal Mejač.

Vratar štajerskega moštva Jasmin Handanović si pred gostovanjem v Londonu želi, da bi se s soigralci izognil porazu. »Želja je ne izgubiti, se čim bolje pripraviti in iti v tekmo odločni. Odigrati bomo morali popolno tekmo, kot smo že igrali v Evropi in mislim, da rezultat ne bi smel izostati. Gostovanje bo prav gotovo vroče,« napoveduje prvi vratar Maribora.

Tekmo na White Hart Laneu bodo sodili Finci, glavni sodnik bo Antti Munukka, pomagala pa mu bosta še Matti Heininen in Jan-Peter Aravirta.

Para četrtega kola skupine J (8. november)

Tottenham - Maribor (21.05)

Lazio - Panathinaikos (21.05)

Lestvica:

1. Lazio 3 1 2 0 5 točk

2. Maribor 3 1 1 1 4

3. Tottenham 3 0 3 0 3

4. Panathinaikos 3 0 2 1 0