Milanski derbi brez zmagovalca

V italijanskem prvenstvu sta Milan in Inter razšla z remijem 2:2. Samir Handanović golov ni mogel preprečiti.

Objavljeno
20. november 2016 23.43
SOCCER-ITALY/
A. V.
A. V.

Milano - Milanski nogometni derbi ni več tako slovit kot nekoč, saj so igralci obeh klubov mnogo manj kakovostni kot pred desetletji, a vedno znova je vroče tudi na mestnem obračunu na štadionu San Siro.

Opazno je bilo, da slabo igrata obe zvezni liniji, predvsem v fazi obrambe, saj sta obe moštvi vrstili priložnosti eno za drugo. Čeprav je bil Inter v prvem polčasu boljši, je z vodstvom na odmor odšel Milan. Zelo lepo je zadel španski vezist Suso in na noge dvignil večino ljudi na štadionu, saj je bil tokrat »domačin« Milan. Vesel je bil tudi Silvio Berlusconi, to je bil namreč njegov zadnji derbi v vlogi prvega moža Milana.

V drugem polčasu je z novim fenomenalnim golom izenačil Antonio Cadreva (53.), toda že pet minut kasneje je po preigravanju v kazenskem prostoru za Milan spet zadel Suso. Pri obeh Milanovih golih slovenski vratar pri Interju Samir Handanović ni imel nobenih možnosti za uspeh.

Milan je v zadnjih minutah zgolj še čuval vodstvo, toda preveč obrambno postavitev je v sodnikovem podaljšku kaznoval Ivan Perišić in Interju priboril točko.

Milan : Inter 2:2 (1:0)
Strelca: 1:0 Suso (43), 1:1 Candreva (53), 2:1 Suso (58), 2:2 Perišić (90+2)