Milec se seli v Belgijo

Branilec Maribora Martin Milec bo v ponedeljek dokončal prestop k Standardu iz Liega.

Objavljeno
27. junij 2014 18.47
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Slovenski prvak Maribor je sporočil, da se je z belgijskim Standardom dogovoril o prestopu branilca Martina Milca.

22-letni Mariborčan je svojo profesionalno kariero začel leta 2008 pri Aluminiju in dve leti kasneje postal član mariborskega moštva, za katerega je nastopil na 123 tekmah.

Na pogajanjih so sodelovali tudi predstavniki Aluminija, ki bodo po prestopu prejeli 25 odstotkov izkupička. Če bo šlo vse po načrtih, bo Milec v ponedeljek tudi uradno postal član belgijskega moštva.

»Dobili smo ponudbo, ki je za igralca na tej poziciji ni mogoče zavrniti. Zadovoljni smo tako mi kot igralec, kot tudi tretja vpletena stran. Na tem igralnem mestu imamo dobre rešitve, tukaj je izkušeni in preverjeni Aleš Mejač in pa eden izmed najbolj perspektivnih slovenskih igralcev, za katerega sem prepričan, da ne bo samo zamenjava, ampak bo pomenil veliko okrepitev v tej in naslednjih sezonah za naše moštvo, Petar Stojanović. Martinu se zahvaljujemo za krasna štiri leta in mu želimo vso srečo na nadaljnji nogometni poti,« je o prestopu povedal športni direktor Maribora Zlatko Zahovič.