Mojstrovini Iličića in Pečnika (VIDEO)

Nogometaš Fiorentine Josip Iličić je že v 16. minuti načel mrežo Atalante in se trenerju Vincenzu Montelli zahvalil za zaupanje.

Objavljeno
09. februar 2014 12.42
Italy Soccer Serie A
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je izkoristil priložnost, ki mu jo je ponudil trener Vincenzo Montella, saj je v dvoboju 23. kola serie A z Atalanto začel v udarni enajsterici Fiorentine in se trenerju za izkazano zaupanje zahvalil z golom. Kaj golom, mojstrovino za vodstvo z 1:0! Že v 16. minuti je namreč »Jojo« demonstriral svoj razkošen talent in neubranljivo sprožil s prostega strela, tekmečev čuvaj mreže Andrea Consigli je bil povsem nemočen. Iličić je sicer na igrišču prebil do 60. minute, ko ga je zamenjal Rafal Wolski, ki je z drugim golom zapečatil usodo gostov, Fiorentino pa učvrstil na petem mestu prvoligaške lestvice.

Mojstrski gol pa se je na pripravah Crvene zvezde v Kopru posrečil tudi enemu od dveh slovenskih nogometašev v beograjskem moštvu Nejcu Pečniku, s prefinjenim in natančnim strelom je že v šesti minuti ukanil domačega vratarja Vasjo Simčiča. Strelsko formo je potrdil še v 58. minuti, ko je zadel zadnji gol za zmago Zvezde s 4:2. V majici svojega novega delodajalca je četrtino tekme odigral še drugi Slovenec v zasedbi Slaviše Stojanovića, sveža moč Dejan Kelhar.

Gole Josipa Iličića in Nejca Pečnika si oglejte v zgornjih videoposnetkih.