Mourinho & Ferguson: Ni še konec, se vidimo na Old Traffordu

Veliki derbi med Real Madridom in Manchester Unitedom se je končal brez zmagovalca. Na Old Traffordu se obeta nov spektakel.

Objavljeno
14. februar 2013 08.19
Posodobljeno
14. februar 2013 08.19
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Težko pričakovani derbi med nekdanjim in sedanjim klubom nogometnega zvezdnika Cristiana Ronalda se je končal brez zmagovalca. Izid prve tekme osmine finala lige prvakov med Real Madridom in Manchester Unitedom je bil 1:1 in je precej bolj po godu rdečim vragom, ki bodo na povratni tekmi na Old Traffordu, 5. marca, imeli prednost zadetka v gosteh.

Čeprav je bil Real na včerajšnji tekmi na štadionu Santiago Bernabeu precej nevarnejši, so se varovanci Joseja Mourinha po številnih priložnostih presenetljivo znašli v zaostanku po golu Dannyja Welbecka, izenačil je njihov glavni up Ronaldo. Neodločen izid je bil glede na dobro igro za Madridčane razočaranje, a so odločeni, da ne bodo vrgli puške v koruzo.

»Zadeli bomo tudi na Old Traffordu. Veliko ekipam je v tej sezoni že uspelo in tega se dobro zavedajo,« je bil po tekmi odločen Mourinho. »Ne verjamem, da bodo igrali zelo obrambno, že zaradi angleške nogometne kulture. Stvar je zelo enostavna. Če bodo zadeli prvi, jih bomo lovili, če bomo prvi zadeli mi, bomo skušali ostati v vodstvu,« je še zatrdil karizmatični trener in priznal, da so Angleži dobro opravili svoje delo.

Mourinho je še samozavestno dejal, da pred povratnim srečanjem ne čuti pritiska. »Zavedam se, da dobro opravljam svoje delo. Real je sposoben dosegati zadetke v gosteh. Življenje gre naprej, se vidimo čez tri tedne,« je še dejal.

Ferguson podpisal za 1:1

Njegov veliki trenerski vzornik Alex Ferguson je bil kajpak bolj zadovoljen z izidom, še posebej pa pohvalil vratarja Davida de Geo, Phila Jonesa in strelca Welbecka. »De Gea je opravil odlično delo, uspele so mu štiri vrhunske obrambe od petih. Že vso sezono odlično brani, tudi tokrat ni razočaral,« je dejal Ferguson.

Kot je priznal priznani angleški strateg, bi pred tekmo z veseljem podpisal za izid 1:1. »Po prvem polčasu sem bil razočaran nad našo igro. Toda ne glede na to, gol v gosteh je zelo pomemben. Boja še ni konec, a imamo dobre možnosti, da se prebijemo naprej,« je dejal in se že ozrl na povratni obračun.

»Prišli smo s štirimi napadalci, naš cilj ni bil nič drugega kot zmaga. Toda vseeno bomo doma igrali drugače. Njihovi protinapadi so sicer zelo nevarni, toda imamo prednost gola. Možnosti so 50-50, toda če prvi pridemo do gola, je priložnost na dlani,« je še dejal Ferguson.