Mourinho: Najprej uspešno končati sezono, nato...

Jose Mourinho je prvič po daljšem obdobju sodeloval na tiskovni konfereni. Novinarje je zanimalo, ali ostaja v Madridu.

Objavljeno
19. april 2013 18.31
Spain Soccer La Liga
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Madrid - Govorice o odhodu Joseja Mourinha iz Real Madrida so postale že del medijskega vsakdana. Novinarji ga že dlje časa selijo praktično po celi Evropi, najbolj verjetna se zdi njegova vrnitvitev na Otok, kjer naj bi prevzel vodenje Chelsea, resna možnost pa bi bila tudi selitev v Pariz, kjer bi sedel na klop nesramno bogatega Paris Saint-Germaina.

Sloviti Portugalec je danes poskrbel za presenečenje in prekinil »medijski molk« ter se sam pojavil na klubski tiskovni konferenci. Po sporu z nekaterimi španskimi novinarji je namreč na tovrstne medijske dogodke redno pošiljal svojega pomočnika Aitorja Karanko, ki je odgovarjal na vprašanja sedme sile. Tokrat je na vroči stol sedel sam Mourinho in se znašel pod plazom vprašanj, ki so se večinoma nanašala na njegovo prihodnost.

»Trenutno je najbolj pomembna stvar, da sezono končamo na najboljši možni način. Nato se bomo vsi skupaj vsedli in skušali najti rešitev, ki bi najbolj ustrezala vsem vpletenim,« je o nadaljnem sodelovanju z Realom dejal Mourinho, ki ima veljavno pogodbo vse do leta 2016.

»Galaktiki« so v španskem prvenstvu že zapravili vse možnosti, da bi ubranili naslov prvakov. Kljub temu ostajajo v igri za dve lovoriki - največ moči bodo seveda usmerili v ligo prvakov, kjer jih v polfinalu čaka dvoboj z Borussio iz Dortmunda. Konec meseca jih čaka tudi nastop v velikem finalu španskega kraljevega pokala, kjer se bodo merili z mestnim tekmecem Atleticom.

»Moj odnos s predsednikom kluba in vsemi delavci lahko opišem kot zelo dober. To nam omogoča konstruktiven pogovor o tem, kaj je najbolje za Real Madrid v prihodnosti, kot tudi kaj je najboljše za predsednika, zame in ostale,« je še pojasnil Mourinho.

Pred dnevi je za nekaj razburjenja poskrbel predsednik kluba Canillas Manuel Alvare, kjer trenira Mourinhov sin, saj je izjavil, da mu je Portugalec zaupal informacijo o odhodu iz Madrida. »Canillas je neke vrste drugu dom mojega sina. Toda klub ima težavo, saj njihov predsednik obožuje pozornost medijev. Je dobra oseba in o njem lahko govorim z izbranimi besedami v smislu tega, kar je naredil za mojega sina. Toda ima ta mali problem s pozornostjo, ki je njegov in ne moj,« je v svojem slogu še dodal strateg kraljevskega kluba.