Mourinho prebuja Rim, rdeči vragi pa so pozabili na Liverpool

Po dveh razburljivih večerih v ligi prvakov je bilo tokrat vroče v arenah evropske lige in konferenčne lige.
Fotografija: Navijači Rome so si dali duška ob zmagi proti Špancem. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Odpri galerijo
Navijači Rome so si dali duška ob zmagi proti Špancem. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Mednarodni nogometni teden so sklenile tekme osmine finala v evropski ligi ter konferenčni ligi. Zlasti v prvi je bilo nekaj predstav na visoki kakovostni ravni. 

Roma tako še naprej navdušuje armado prebujenih privržencev, zgodbi slovitega portugalskega stratega Joseja Mourinha tudi v italijanski metropoli pripada novo zanimivo poglavje, ki ga redno spremlja prek 60.000 navzočih na Olimpijskem štadionu. Tokrat so pozdravili uspeh svojega moštva z 2:0 proti Real Sociedadu. Izhodišče Rimljanov je pred revanšo v Baskiji je zelo spodbudno.

Podobno kot Nemcev v pričakovanju povratne tekme v Budimpešti – Leverkusen je namreč ugnal moštvo Ferencvarosa z 2:0. Zelo zanesljiv pa je bil tudi Manchester United, ki je v nedeljo doživel pravi polom v Liverpoolu (0:7). Rdeči vragi so bili s 4:1 prepričljivo boljši od Betisa.

Izidi prvih tekem osmine finala evropske lige

Roma : Real Sociedad 2:0, Leverkusen : Ferencvaros 2:0, Sporting : Arsenal 2:2, Union Berlin : Royal Union (Bel) 3:3, Juventus : Freiburg 1:0, Manchester United : Betis 4:1, Sevilla : Fenerbahče 2:0, Šahtar Donjeck : Feyenoord 1:1.

Izidi prvih tekem osmine finala konferenčne lige

Larnaca : West Ham 0:2, Anderlecht : Villareal 1:1, Tiraspol : Nica 0:1, Basel : Slovan Bratislava 2:2, Lech Poznan : Djurgarden 2:0, Gent : Bašakšehir 1:1, Fiorentina : Sivaspor 1:0. 

Preberite še:

Komentarji: