Mourinho: Sodniki dopuščajo, da tekmeci Hazardu lomijo noge (VIDEO)

Portugalski nogometni strokovnjak je prepričan, da so delivci pravice že drugič zapored oškodovali Chelsea.

Objavljeno
02. januar 2015 15.39
FBL-ENG-PR-SOUTHAMPTON-CHELSEA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Nogometašem Chelseaja se je na prvi dan novega koledarskega leta primerilo, kar se jim sicer zgodi silno redko: v prvenstveni tekmi so namreč prejeli kar pet golov in podpisali kapitulacijo pred Tottenhamom (3:5), po porazu pa razvpiti portugalski trener Jose Mourinho spet ni mogel brzdati jezika in je s sočnim strelivom zasul sodnika Phila Dowda, češ da se je njegovim fantom še drugič v treh dneh godila krivica in so bili vnovič prikrajšani za enajstmetrovko.

»Ne toliko nad petimi prejetimi goli, šokiran sem predvsem, da sta nas v treh dneh dve neverjetni sodniški odločitvi dotolkli do te mere, da smo enkrat izgubili, enkrat pa izvlekli remi. Eden Hazard mi je zaupal, da v drugem polčasu nad njim ni bilo prekrška za rdeč karton, a bi gospod Dowd o tem težko kaj rekel, saj je bil 40 metrov proč. Odločil se je pravilno, kar je dobro, ni pa mogel sprejeti pravilne odločitve, ko je bil od akcije oddaljen zgolj 10 metrov. Če bi pri našem vodstvu z 1:0 potegnil pravilno potezo in pokazal na belo točko, ki bi nam lahko omogočila razliko dveh golov, bi se dvoboj verjetno razpletel drugače. Trenerji in igralci zmagujemo in izgubljamo, gospod Dowd pa nikdar ne izgubi,« se je jezil Mourinho.

Delivce pravice je okrcal tudi, ker premalo ščitijo Chelseajevega belgijskega zvezdnika Edena Hazarda, ki mu tekmeci neusmiljeno »lomijo noge«. »Angleži, ki imajo radi nogomet, morajo Edena enostavno oboževati. Toda žal ga v vsakem dvoboju kaznujejo nasprotniki, sodniki pa ga premalo ščitijo. Enkrat bomo ostali brez njega. Na njem je storjenih pet, deset brutalnih prekrškov, a fant se ne da. Njegov slog igre je zelo iskren, a to je že druga zgodba,« je razpredal razvpiti Portugalec.