Mourinho: V finalu se Chelsea in Real ne bosta srečala

Stari dobri Jose Mourinho je po uvrstitvi Real Madrida v polfinale lige prvakov vnovič skušal dvigniti prah s svojimi izjavami.

Objavljeno
05. april 2012 09.21
Posodobljeno
05. april 2012 10.02
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Po končanih četrtfinalnih dvobojih v ligi prvakov so znani vsi polfinalisti - za mesto v velikem finalu, ki se bo letos odvijal na stadionu Allianz Arena na severu Münchna, se bodo merili Real Madrid - Bayern ter Barcelona - Chelsea.

Sloviti trener »galaktičnega« moštva iz španske prestolnice Jose Mourinho je že po včerajšnji zmagi nad APOEL-om razmišljal o novem nasprotniku, ki bo precej večji zalogaj kot je bil ciprski palček. »Težko je bilo motivirati igralce za tekmo z APOEL-om, a sem zadovoljen z njihovim pristopom. Bayern bo očitno zahteven nasprotnik, saj imajo dobro ekipo, ki ima podporo zvestih navijačev. Gre pravzaprav za sanjski polfinale, v katerem bomo uživali vsi,« je dejal kontroverzni Portugalec in dodal, da bo v tej sezoni vendarle lažje priti do uspeha, saj ima na voljo celoten igralski kader.

»Gre za igralce, ki se jim v zadnjih sezonah ni uspelo prebiti v finale, zato so letos še toliko bolj motivirani. Najprej nas čaka težka tekma na Bavarskem, nato pa sledi povratni dvoboj na Santiago Bernabeu, kjer si bomo zagotovili mesto v finalu,« je v svojem stilu razmišljal Posebnež, ki je tudi tokrat navrgel sočno izjavo.

»Odkrito povedano, ne verjamem, da bomo v finalu videli dvoboj Chelsea in Reala. Morda se bosta tam srečala Bayern in Barcelona, a obračuna Reala in Chelsea zaradi vsem znanih razlogov v finalu ne bo,« je še pripomnil Mourinho.

Chelsea se veseli obračuna z »najboljšo ekipo na svetu«

Tudi v taboru Chelsea so se po uvrstitvi v polfinale bolj kot z Benfico ukvarjali z Barcelono, ki jim stoji na poti do sanjskega finala. Čeprav so Katalonci z igro kratkih podaj vedno znova neugoden nasprotnik, pa so strateg kluba iz Londona Roberto di Matteo že veseli novega izziva.

»Vznemirljivo se bo na dveh tekmah pomeriti z najboljšo ekipo na svetu. Skušali bomo najti pristop in taktiko, ki bo ustrezala našemu moštvu, da se postavi po robu vsemogočni Barceloni. Imajo nekaj igralcev, ki predstavljajo veliko nevarnost za naša vrata, toda mi moramo igrati našo igro,« je o receptu za uspeh razmišljal di Matteo, ki je vodenje Chelsea prevzel po odhodu neuspešnega Andrea Villas-Boasa.

Gre za ponovitev polfinala iz leta 2009, ko so se napredovanja v veliki finale veselili izbranci Pepa Guardiole, medtem ko Lampard in druščina sedaj želi poravnati račune. »Veliko naših igralcev se je že merilo z Barcelono, nekateri so prepričani, da so bili leta 2009 oškodovani s strani sodnika,« je še dejal di Matteo.