Muri pomembne točke v Kidričevem

Edini gol na gostovanju pri Aluminiju je za zmago črno-belih zabil Niko Kasalo. Mura drugič v tej sezoni uspešna na tujem.
Fotografija: V taboru Mure ohranjajo spomin na velike zmage, ta v Kidričevem pa je pomembna za vzpon proti zgornjemu delu lestvice. FOTO: Srdjan ŽivuloviČ/Reuters
Odpri galerijo
V taboru Mure ohranjajo spomin na velike zmage, ta v Kidričevem pa je pomembna za vzpon proti zgornjemu delu lestvice. FOTO: Srdjan ŽivuloviČ/Reuters

Črno-beli iz Murske Sobote so na zahtevnem gostovanju v Kidričevem prišli do želenega izkupička. Po treh porazih imajo zdaj dve zmagi, današnjo je zagotovil zgodnji zadetek mladega Nika Kasala. Aluminij pa je doživel drugi zaporedni poraz in ima skupaj dve točki manj od prekmurskega tekmeca.

Tisoč gledalcev je lepo napolnilo tribuno v Kidričevem in v prvem polčasu videli po dve lepi priložnosti na vsaki strani. Med temi pa je Amadej Maroša z leve strani sprejel žogo, jo oddal do Kasala, ta pa jo je z dobrih desetih metrov pospravil v mrežo za vodstvo Mure.

Domači so najnevarneje zagrozili v 25. minuti, ko je Rok Schaubach dobro streljal z glavo proti zgornjemu kotu Murinih vrat, vendar je izvrstno reagiral Klemen Mihelak. 

Mura je nekoliko odločneje začela drugi polčas, v 51. minuti se je moral izkazati Samo Pridgar, ko je s 15 metrov močno sprožil Dardan Shabanhaxhaj. Aluminijev vratar je znova dobro posredoval v 57. minuti po nevarnem Kasalovem poskusu z glavo, pozneje pa so se spet začeli prebujati tudi domači.

Ti so imeli v 68. obetavno akcijo, ko so izigrali obrambo Mure, na koncu pa Sandru Jovanoviću ni uspelo žoge potisniti mimo vratarja Mihelaka. Izid se ni več spremenil, Sobočani so osvojili pomembne tri točke v gosteh.

Aluminij bo v 7. krogu prihodnjo soboto gostoval pri Bravu, Mura pa bo dan pozneje gostila Olimpijo.

Preberite še:

Komentarji: