Na postajališču Tepanje pretepli navijače Seville

V nešportnem podaljšku sinočnjega nogometnega dvoboja med Mariborom in Sevillo so jo skupili španski navijači.

Objavljeno
21. februar 2014 09.48
JMP_6760.JPG
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Celje − Po sinočnji tekmi nogometne lige prvakov med Mariborom in Sevillo, ki se je v Ljudskem vrtu končala z neodločenim izidom (2:2), se je na postajališču Tepanje zgodil navijaški incident. Neznanci so z osebnimi avtomobili sledili avtobusu z navijači španskega moštva, ko pa se je ustavil na postajališču, so jih doslej še neznani storilci, ki so odnesli pete še pred prihodom policistov, fizično napadli. V hujšem pretepu − na prizorišču so bili tudi krvavi madeži − so bili poškodovani oba voznika avtobusa in dva privrženca Seville, eden težje, skupili so jo tudi navijaški avtobus, ki je bil sicer brez policijskega spremstva, in prostori bencinskega servisa.

Policisti, ki so opravili ogled prizorišča neljubega dogodka, sicer domnevajo, da za incidentom stojijo domači navijači Viole, česar pa ti za zdaj še niso uradno potrdili, saj zadeve še nočejo komentirati. Celjska policijska uprava, ki je ponoči opravila intervencijo, je v današnjem jutranjem sporočilu za javnost zapisala: »Danes, okoli enih ponoči, smo bili obveščeni o množični kršitvi na avtocestnem počivališču Tepanje, kjer se je po vrnitvi s sinočnje nogometne tekme v Mariboru ustavil avtobus s španskimi navijači. Na počivališče so se za njimi pripeljali štirje avtomobili navijačev domačega kluba, ki so napadli španske privržence. Najmanj štiri osebe so bile v incidentu poškodovane, prav tako je zelo uničen avtobus, s katerim so se pripeljali gostje, in prostori bencinskega servisa. Policisti in kriminalisti še opravljajo ogled kraja dejanja in zbirajo obvestila.«

Popoldne so s celjske policijske uprave sporočili dodatne podrobnosti incidenta. Skupina oseb je na počivališču najprej napadla in lažje poškodovala oba voznika italijanskega avtobusa in se znesla tudi nad pločevino, nato pa vstopila še v prostore bencinskega servisa, kjer je napadla španske navijače. V hudem pretepu je bil eden huje, drugi pa lažje poškodovan, skupili so jo tudi prostori. Lažje poškodbe je utrpel tudi slovenski državljan.

Napadalci so uporabljali različne predmete, med njimi tudi palice, prizorišče dejanja pa zapustili pred prihodom policistov. Poškodovana navijača in voznika so z reševalnimi vozili prepeljali v bolnišnico. Kriminalisti celjske policijske uprave so v sodelovanju s kolegi iz PU Slovenske Konjice opravili ogled kraja in zbrali prva obvestila, na podlagi katerih obravnavajo sume storitve kaznivih dejanj nasilništva, hude telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari.