Na uverturi v euro bo sodil Kassai

Med osemnajstimi sodniškimi ekipami na letošnjem euru je tudi slovenska na čelu z Damirjem Skomino.

Objavljeno
07. junij 2016 23.48
afp/FBL-WC2010-GER-ESP
J. P.
J. P.

Pariz - V uvodnem obračunu skorajšnjega nogometnega evropskega prvenstva v Franciji med gostitelji in Romuni bo pravico delil 40-letni Madžar Viktor Kassai. V petek ob 21. uri bodo v sodniški »posadki« še György Ring, Vencel Toth, Tamas Bognar in Adam Farkas, vloga četrtega sodnika pa bo pripadla Nizozemcu Björnu Kuipersu.

V minuli klubski sezoni je Kassai piskal na petih tekmah lige prvakov, tudi četrtfinalni med Realom Madridom in Wolfsburgom, in v polfinalu evropske lige med Liverpoolom in Villarrealom. Njegov največji sodniški dosežek doslej je udeležba v finalu lige prvakov sezone 2010/11 med Barcelono in Manchester Unitedom (3:1), obenem je leta 2010 delil pravico tudi v polfinalu svetovnega prvenstva med Španijo in Nemčijo (1:0), ko ni, zanimivo, pokazal niti enega kartona.

Med osemnajstimi sodniškimi ekipami na letošnjem euru je tudi slovenska, ki jo ob glavnem sodniku Damirju Skomini sestavljajo še Jure Praprotnik, Robert Vukan, Matej Jug in Slavko Vinčič. Kdo bo piskal na ostalih tekmah letošnjega prvenstva, sicer še ni znano.