Napadalni Rožman nad obrambnega Bišćana

1. SNL: danes in jutri 18. kolo brez tekme v Dravogradu. Gorica odpira niz domačih tekem Maribora.

Objavljeno
02. december 2017 13.00
Posodobljeno
02. december 2017 13.00

Ljubljana – Zimski vikend bo odločil, kdo bo jesenski šampion: Olimpija ali Maribor? Vodilni dvojec bosta v 18., predzadnjem letošnjem kolu 1. SNL izzvala Domžale in Gorica. Mariborčani bodo igrali že danes v Ljudskem vrtu, Ljubljančani jutri v Domžalah. Danes bo še tekma v Velenju, jutri v Krškem.

Velenje: Rudar – Triglav (Rade Obrenović, 14): Danes Triglav, naslednji teden pa še veliki finale proti Domžalam. Takšen je Rudarjev finiš jeseni, ki mu manjka samo še češnja na torto. Za tri točke proti Triglavu bo zadolžen John Mary, ki je tudi v Kranju povzročil nepopravljivo škodo Gorenjcem, četudi ni bil strelec. Za Domžale bo trener Marijan Pušnik potreboval moštvo in še podporo s tribune, ki je glede na dosežke preveč prazna.

Maribor: Maribor – Gorica (Nejc Kajtazović, 20.20): Uvod v tekmo je minil v »zahovićizmu«. Prihaja Real, je športni direktor po slovesu od pokalnega tekmovanja označil Gorico in poskušal spodbuditi že pošteno zasičeno in telesno iztrošeno moštvo. Gorica bo odprla zaključni niz treh tekem v Ljudskem vrtu (v sredo bo še zadnje dejanje lige prvakov proti Sevilli, za konec ligaškega pa gostuje še žilavi sosed iz Kidričevega) in v upanju, da bo prav proti prvaku končala krizo, zaradi katere je zdrsnila v drugo polovico lestvice. Mariborski trener Darko Milanič kljub še eni žrtvi hudega ritma (poškodba Jasmina Mešanovića) ni v skušnjavi zaradi pomanjkanja igralcev. Večjo predstavljata padec forme in izbira enajsterice s čim manj zmot(e). Goriški trener Miran Srebrnič je jeseni v Mariboru že pokvaril načrte vijoličnim (0:0).

Krško: Krško – Celje (nedelja, Roman Glažar, 14): Po odličnem začetku Stipe Balajić ni dočakal niti konca jeseni na trenerski klopi. Delo bo dokončal njegov pomočnik Radovan Karanović, kdo ga bo nadaljeval, pa je odvisno od glavnih plačnikov. Vprašanje je, če je v njihovih načrtih Tomaž Petrović, ki je bil avtor zgodovinskega preboja v 1. SNL. Svoje prvoligaško poglavje je nesrečno končal prav v Celju, kjer ga je nasledil Dušan Kosić. Ljubljančanu so celjski veljaki bolj zaupali kot Posavcu in bili nagrajeni z zadnjim nizom štirih zmag.

Domžale: Domžale – Olimpija (Damir Skomina, 16.50): Brez pomembnega člena Jureta Balkovca bo domžalski odred napadel za poškodovanega vratarja Aljaža Ivačiča »krajšo« Olimpijo. Derbi Ljubljanske kotline je izziv za oba trenerja, si bo domači Simon Rožman drznil brez »garda« napasti previdnega Igorja Bišćana? Za dodano vrednost dvoboja si ni mogoče zamisliti lepšega scenarija kot domžalski juriš. Če ga ne bo, bodo navijači obsojeni na še eno dolgočasno bitko, ki bi jo lahko odločil en sam gol. Z večjo verjetnostjo ga bodo zabili zeleno-beli, za katere bi točkovni zaostanek za Mariborom na lestvici po prvem delu sezone že pomenil prvo izgubljeno bitko v boju za naslov prvaka. A bo vsaj imela možnosti popravnega izpita, da bi v spomladanskem delu sezone morda zmagala »vojno«.