Nasvet Borussii: Skrijte Haalanda pred šejki

Pri nemškem tabloidu Bild so se pošalili, da bo morala dortmundska Borussia ob takšnih predstavah Erlinga Haalanda začeti skrivati pred bogatimi kupci.
Fotografija: Erling Haaland (desno) je za novo sezono v Dortmundu združil moči s trenerjem Marcom Rosejem (levo), s katerim ga vežejo tudi spomini na Salzburg. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Odpri galerijo
Erling Haaland (desno) je za novo sezono v Dortmundu združil moči s trenerjem Marcom Rosejem (levo), s katerim ga vežejo tudi spomini na Salzburg. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Norvežan Erling Haaland je na sobotni tekmi prvega kola bundeslige Eintrachtu zabil dva gola in podelil še tri podaje za zmago s 5:2. Sodeloval je torej pri vseh zadetkih svojega moštva, ki je v novo sezono krenilo z novim trenerjem Marcom Rosejem. Rose je Haalanda kratek čas vodil tudi pri Salzburgu.

»Skrijte Haalanda pred šejki!« je svoj prispevek o sobotni tekmi naslovil tabloid Bild. »Če bo nadaljeval v takšnem slogu, ga bo Borussii skoraj nemogoče zadržati,« so dodali. Prihodnost šele 21-letnega nogometaša po rodu iz Leedsa je bila v minuli sezoni pogosto pod drobnogledom, sploh ko je kazalo, da se Dortmundčanom ne bo uspelo prebiti v skupinski del lige prvakov, za katero so se potegovali predvsem z Eintrachtom in Wolfsburgom.



Frankfurtčani so praznih rok po zaslugi Borussie ostali šele v zadnjih kolih, Haaland in soigralci, ki so izpadli šele v četrtfinalu najelitnejšega evropskega tekmovanja proti kasnejšemu finalistu Manchester Cityju, pa so jim tudi v novi sezoni prisolili bolečo klofuto. To je bila prva ligaška tekma na dortmundski klopi za novega trenerja Roseja, ki je dodal, da je Haaland »neverjeten ekipni igralec«.
 

Popoln paket


»Danes si je zaslužil to,« je menil Rose, ki je ekipo postavil v sistem 4-4-2, kar naj bi Haalandu še bolj odgovarjalo. V soboto se je odlično dopolnjeval s kapetanom Marcom Reusom, ki je po Norvežanovi podaji dosegel vodilni gol v 23. minuti, v prihodnje bi se lahko Reus pomaknil za napadalca, kjer bi lahko Haalandu družbo delala ali Thorgan Hazard ali novinec Donyell Malen, je o tekmi zapisala spletna stran televizije Deutsche Welle

»Moramo paziti, da ga ne bomo preveč hvalili, a že zdaj je popoln paket,« je o prvemu zvezdniku moštva dejal Reus. Haalandu se pogodba izteče leta 2024, a naj bi mu že prihodnje poletje dovoljevala odhod za fiksno ceno 75 milijonov evrov. Norveški as je že pred časom dejal, da bo »spoštljiv« do svojih trenutnih delodajalcev, kaj pa bo to pomenilo, bomo očitno spoznali prihodnje poletje. 
 

Preberite še:

Komentarji: