Nekdanji hrvaški selektor pred novim nemškim izzivom

Niko Kovač, 50-letni Hrvat iz Berlina, bo v novi sezoni med klubsko elito nogometne Nemčije vodil Wolfsburg.
Fotografija: Niko Kovač je na mundialu 2014 vodil hrvaško reprezentanco. FOTO: Brian Snyder/Reuters
Odpri galerijo
Niko Kovač je na mundialu 2014 vodil hrvaško reprezentanco. FOTO: Brian Snyder/Reuters

Nekdanji selektor hrvaške reprezentance Niko Kovač je danes uradno postal novi trener Wolfsburga, so zapisali na uradni spletni strani kluba. Petdesetletnik je podpisal triletno pogodbo do leta 2025. Na trenerskem stolčku bo zamenjal Floriana Kohfeldta, ki je volkove vodil od oktobra.

Po poročanju nemških medijev je imel Kovač tudi ponudbo svojega domačega kluba Herthe iz Berlina, ki si je v napetem kvalifikacijskem dvoboju s HSV priborila obstanek med nemško nogometno elito. Obenem se je 50-letni trener spogledoval z odhodom v Anglijo, a je na koncu izbral Wolfsburg.

Kovač, nekdanji vrhunski nogometaš, kasneje pa v Nemčiji trener Eintrachta iz Frankfurta in velikega Bayerna iz Münchna, naj bi nakazoval, da ima Wolfsburg v bližnji prihodnosti ambiciozne načrte. Jasno je, da ima klub izjemne razmere za delo, glavni pokrovitelj pa je tudi v času pandemije covida-19 ostal stabilen partner.

Kovač bo zamenjal Kohfeldta, ki ni zadovoljil klubskih ambicij. »Vsak trener da vedno vse od sebe. Zase lahko rečem to, da sem bil vse življenje zelo marljiv in to sem iz aktivnega nogometa prenesel tudi v trenerski posel,« je o svojem delu povedal Kovač, ki pravi, da je treba nogometaše motivirati in podpirati, obenem pa jih razvijati in od njih zahtevati maksimum, ločnica v pristopu pa je včasih zelo tenka.

Preberite še:

Komentarji: