Nekdo se bo poslovil: Juve ali Bayern

Liga prvakov: v Münchnu finale pred finalom, Bayern z Juventusom (20.45).

Objavljeno
02. april 2013 13.09
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Ljubljana – Morda imata Barcelona in PSG res več navijačev med mlajšimi navdušenci nad nogometom, starejše zanesenjake pa bo gotovo bolj pritegnil klasični evropski derbi med Bayernom in Juventusom, ki ga bosta (skorajšnja) italijanski in nemški prvak začela v Münchnu. Za kluboma sta brezmadežni generalki – Bavarci so v (nekdanjem) tradicionalnem derbiju z neverjetnih 9:2 zmleli Hamburg, »stara dama« je v Milanu prizemljila »mlado« Interjevo moštvo. Vratar Samir Handanović in druščina so izgubili realne možnosti za ligo prvakov 2013/14, v kateri bosta – ob Juventusu – najbrž plesala Napoli in Milan. Juve ima 9 točk prednosti pred Napolijem, Bayern kar 20 pred Dortmundom. Težko je oceniti, kdo je močnejši, Bayern ali Juve, vloga favorita pa pripada lanskemu finalistu, ki se želi – še okrepljen – 25. maja na Wembleyju oddolžiti za spodrsljaj s Chelseajem na svojem štadionu.

»Juventus je klasična italijanska ekipa, 'top' evropski klub. Vem, kako močno zvezno vrsto sestavljajo Pirlo, Marchisio in Vidal, in kako močna je tudi obramba, ki jo je uglasil trener Antonio Conte. Toda zavedam se naše moči. Igrali bomo v polfinalu,« napoveduje Bayernov trener Jupp Heynckes, ki naj bi Andrei Pirlu namenil posebnega čuvaja.

Verjetni enajsterici, Bayern (4-2-3-1): Neuer; Lahm, van Buyten, Dante, Alaba; Schweinsteiger, Luiz Gustavo; Müller, Kroos, Ribery; Mandžukić; Juventus (3-5-1-1): Buffon; Barzagli, Chiellini, Bonucci; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Peluso; Marchisio; Vučinić.