Nemke v Kopru visoko premagale Slovenke

Slovenska ženska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacij za SP izgubila proti evropskim prvakinjam Nemkam (0:13).

Objavljeno
26. oktober 2013 20.53
Nogomet
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Koper -Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na koprski Bonifiki na drugi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2015 visoko izgubila proti evropskim prvakinjam Nemkam z 0:13 (0:7). Izbranke Damirja Roba bodo naslednji obračun kvalifikacij igrale v sredo, ko bodo v Velenju gostile Irsko.

Nemke so že v prvem polčasu upravičile sloves ene najboljših ekip sveta. Domače igralke so bile za nekaj razredov slabše tekmice, pa čeprav so si pripravile dve polpriložnosti. A na drugi strani so gostje rešetale mrežo in v prvih 45 minutah zabile kar sedem golov - Celia Šašić je bila uspešna dvakrat (4./11 m, 32.,), prav tako Anja Mittag (16., 20.), po enkrat pa so zabile Leonie Maier (10.), Annike Krahn (19.) in Simone Laudehr (42.).

V drugem polčasu so Nemke zgolj potrdile zanesljivo in visoko zmago, potem ko so se med strelke vpisale Fatmire Bajramaj (62.), Mittagova (65.), Šašićeva (66.), Lena Gössling (85., 87.) in Alexandra Popp (90.).

Na SP se bodo namreč uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah za preostalo mesto na zaključnem turnirju v Kanadi.