Nemški navijači zavzeli London

Angleška prestolnica London, ki bo drevi gostila finale lige prvakov, je danes povsem v znamenju nemških navijačev.

Objavljeno
25. maj 2013 18.17
FBL-EUR-C1-UEFA-FESTIVAL
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Angleško prestolnico London so danes povsem preplavili nemški navijači, ki si bodo bodisi na Wembleyju bodisi v njegovi bližnji okolici ogledali finale lige prvakov med Bayernom in Borussio.

Kot poroča britanski Independent, je v Londonu kar 150 tisoč nemških navijačev, vendar si bo veliki dogodek v na slovitem Wembleyju lahko ogledalo le petdeset tisoč srečnežev - po 25 tisoč iz vsakega kluba - tolikšno količino vstopnic sta namreč prejela oba nocojšnja finalista.

Obiskovalci Londona so si poleg številnih londonskih znamenitosti lahko ogledali tudi revialno tekmo upokojenih nogometnih legend, med katerimi so igrali Luis Figo, Michael Laudrup, Fabio Cannavaro, Robert Pires, Steve McManaman, Gianfranco Zola in Edwin van der Sar.

Vrhunec večera se bo pričel ob 20.45, tudi s slovenskim »pridihom«, saj bo poleg italijanskih sodnikov Nicole Rizzolija, Renata Faveranija in Andree Stefanija pravico delil tudi četrti sodnik Damir Skomina.

Kot so sporočili iz Evropske nogometne zveze, naj bi si tekmo med Bayernom in Borussio po svetu ogledalo več kot 200 milijonov gledalcev iz 200 držav.