Novo razočaranje za nogometaše Olimpije, prva zmaga Mure

V 6. kolu državnega prvenstva v nogometu so morali zeleno-beli v mestnem derbiju priznati premoč igralcem Brava.
Fotografija: Nogometaši Brava so sneli skalp še igralcem Olimpije. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Nogometaši Brava so sneli skalp še igralcem Olimpije. FOTO: Matej Družnik/Delo

Nogometaši Olimpije so prikazali novo bledo predstavo v državnem prvenstvu. V 6. kolu so morali zeleno-beli v mestnem derbiju z 0:2 (0:1) priznati premoč igralcem Brava, ki so se zasluženo veselili zmage.

Gostitelje je v 21. minuti v vodstvo popeljal Sandi Ogrinec, na začetku drugega polčasa (v 47. minuti) pa je v polno zadel še Vanja Drkušić in tako postavil končni izid. Varovanci trenerja Sava Miloševića so se sicer v nadaljevanju trudili nadomestiti zaostanek, toda njihovi napadi so bili sila jalovi.



Nogometaši Brava so tako dosegli tretjo zmago, s katero so na drugem mestu prvenstvene lestvice prehiteli Mariborčane, Olimpija pa je doživela še drugi zaporedni poraz.

V drugi tekmi dneva je Mura vendarle dočakala prvo zmago v tej sezoni 1. SNL. Zanjo so Sobočani pred svojimi navijači z 1:0 (0:0) strli odpor Celjanov. Zmagoviti gol je v izdihljajih tekme dosegel Kai Cipot.


 

Koprčani hitro strli odpor Mariborčanov


V pisani evropski nogometni soboti je derbi 6. kola slovenskega prvenstva na Obali. In Koprčani so na krilih zadnje zmage v Stožicah proti Olimpiji s 3:1 odlično vstopili tudi v to tekmo z Mariborom, prek Karla Bručića zadeli v polno že v uvodni minuti (!), nato pa jim je k že izdatni prednosti z 2:0 ob polčasu pomagal tekmec – Nemanja Mitrović je namreč nespretno z glavo poslal žogo v mrežo svojega moštva ...

Mariborčani puške niso vrgli v koruzo, toda v lovu za zasukom ali vsaj izenačenjem jim ni šlo. Niso dosegli niti enega gola, skupno razmerje strelov 16:7 v njihov prid jim je bilo v slabo tolažbo. Bolj pomemben je bil pogled na končni semafor in posledično na lestvico, na kateri so zdaj na vrhu s 13 točkami Koprčani prehiteli vijolične, ti so ostali pri ducatu točk.

V prvi tekmi sobotnega sporeda se je prav tako kot na Bonifiki razpletlo ob koncu po primorskih željah. Tabor iz Sežane je namreč iz Domžal proti moštvu Radomelj odnesel vse tri točke za zmago z 1:0. Tekma v pripeki ni kaj prida navdušila 200 najzvestejših obiskovalcev, gol odločitve pa so gostje zabili z enajstmetrovke.

Rumeno-modri z Obale so navdušili s predstavo že prejšnji teden v Stožicah, zdaj pa so ugnali še Mariborčane. FOTO: Jure Eržen/Delo
Rumeno-modri z Obale so navdušili s predstavo že prejšnji teden v Stožicah, zdaj pa so ugnali še Mariborčane. FOTO: Jure Eržen/Delo



Petek

20.15     Aluminij : Domžale 0:1 (0:1; Ibričić 25.)


Sobota

17.00     Radomlje : Tabor Sežana 0:1 (0:0; Krivičić, 80.-11m)

20.15     Koper : Maribor 2:0 (2:0; Bručić 1., Mitrović 43.-ag)


Nedelja

17.00    Bravo : Olimpija 2:0 (1:0; Ogrinec 21., Drkušić 47.)

20.15   Mura : Celje 1:0 (0:0; K. Cipot 90.+1)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: