Neymar junak zmage Brazilcev nad Američani

Brazilska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi s 4:1 premagala ZDA.

Objavljeno
31. maj 2012 11.38
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Washington - Medtem ko se evropska nogometna moštva na prijateljskih tekmah ogrevajo za prvenstvo stare celine, je an reprezentančni ravni pestro tudi onstran Atlantika, kjer že pogledujejo tudi proti OI in kvalifikacijam za SP 2014.

Brazilci, ki bodo gostili naslednje SP, so tako sinoči odigrali prijateljsko tekmo z ZDA in zmagali s 4:1. Osrednji igralec tekme je bil mladi zvezdnik Neymar, ki je bil glavni režiser brazilske zmage: z 11 metrov je zadel v 12. minuti, nato pa pripravil še dva.

»S preigravanjem sem pravprav dosegel dva gola, zato sem zelo zadovoljen,« je povedal 20-letni nogometaš Santosa, ki bo v središču pozornosti gotovo tudi na OI v Londonu, kajpak pa bo v prihodnjih letih tudi nosilec brazilske in glavni up za domače SP.

»Neymar ima odlično tehnično znanje, je velik talent, v igro prinaša svežino. Dela stvari, ki jih ne pričakuješ. Brazilska ekipa je mlada in veliko obeta. Toda hkrati menim, da je tudi premagljiva,« je po tekmi povedal selektor ZDA Jürgen Klinsmann.

Za Brazilijo je v 26. minuti zadel Thiago Silva, pred koncem drugega polčasa pa je edini gol za Američane dosegel Herculez Gomez. Marcelo je v 52. minuti povišal na 3:1, Pato pa dve minuti pred koncem postavil piko na i.

Brazilci so tako prekinili niz petih zaporednih zmag varovancev Jürgena Klinsmanna, ki so v tem nizu ugnali tudi Slovenijo. V medsebojnih tekmah Brazilcev in Američanov je zdaj izid 16:1, Američani so edino zmago dosegli leta 1998 (1:0).