Neymar rešil Barcelono, Messi končal s poškodbo

Nogometaši Barcelone so na prvi tekmi španskega superpokala proti Atleticu komaj iztržili izid 1:1.

Objavljeno
22. avgust 2013 10.28
Spain Soccer Super Cup
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Na prvi tekmi španskega superpokala med Barcelono in Atleticom so si Katalonci z izidom 1:1 komajda rešili kožo v Madridu. Potem ko jim je v 12. minuti gol zabil nekdanji soigralec David Villa, je v 67. minuti izenačil brazilski zvezdnik Neymar. Španski prvaki imajo tako dobro izhodišče pred povratno tekmo superpokala, ki bo prihodnjo sredo na stadionu Camp Nou.

Je pa nekaj grenkega priokusa pri Barceloni pustila poškodba glavnega zvezdnika Lionela Messija, ki ga je ob polčasu zaradi težav z levo stegensko mišico na igrišču zamenjal Cesc Fabregas. Danes ga v Barceloni čakajo podrobnejši zdravniški pregledi, ki bodo pokazali, kako resna je poškodba. »Ni imelo smisla, da bi še nadaljeval, če se ni mogelbrez težav premikati,« je po tekmi povedal trener Gerardo Martino, ki ga je moštvo ob njegovem debutu na klopi Kataloncev v prvi ligi razveselilo z zmago s 7:0 proti Levanteju.

Z Atleticom je imela Barca precej več težav, Martino je zato tudi pohvalil dobro igro tekmeca, ki je zlasti v prvem polčasu dovolil zelo malo priložnosti. »Težko smo si ustvarjali prostor za podaje med linijami. Bili so kompaktni in trdo pritisnili na nas, težko se je bilo prebiti skozi. Da to izboljšamo, potrebujemo več gibanja in natančnosti. Ni bilo lahko, a v drugem polčasu smo že zaigrali bolje,« je o tekmi še povedal trener Barcelone.