Niti Luis Figo se ne bo udaril z Blatterjem

Na volitvah predsednika FIFA bo imel njen dolgoletni prvi mož Sepp Blatter le enega izzivalca, jordanskega princa.

Objavljeno
21. maj 2015 23.24
FIFA Election
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Zürich - Kar so nogometni poznavalci zadnje dni glasno napovedovali, se je danes dejansko tudi uresničilo: čeravno je nekaj časa dišalo celo po tem, da bo imel ostareli prvi mož Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter vsaj štiri protikandidate na volitvah novega predsednika krovne organizacije prihodnji konec tedna v Zürichu, je tik pred zdajci ostal z zgolj enim izzivalcem, jordanskim princem Alijem bin al Huseinom, predstavnikom šibke opozicije večnemu predsedniku iz Švice.

Danes sta kandidaturi drug za drugim umaknila prvi mož nizozemske zveze Michael van Praag in nekdanji portugalski virtuoz Luis Figo. »Od kandidature še zdaleč nisem odstopil, ker bi se zbal glasovanja, temveč zgolj ne želim dajati legitimnosti in soglasja postopku, ki se bo končal 29. maja, v njem pa nogomet ne bo zmagovalec,« je kar prek družbenega omrežja pojasnil 42-letni Figo. Malo pred njim se je za podobno potezo odločil Van Praag, ker je raje podprl jordanskega princa, ki bo imel tako po njegovem večje možnosti za uspeh.

Že 79-letni Švicar Blatter se poteguje za še peti zaporedni mandat, na vročem stolčku namreč neprekinjeno sedi že od 8. junija 1998. Tudi tokrat mu kaže najbolje, saj lahko glede na podporo afriških in azijskih zvez brez težav pričakuje večino od 209 glasov in še en mandat.