NK Maribor: Slačenje dresov z igralcev se ne bi smelo zgoditi

Drugouvrščeni slovenski nogometni prvoligaš se je odzval na dogodke po včerajšnjem dvoboju z Luko Koper.

Objavljeno
25. april 2016 22.45
J. P.
J. P.

Maribor - Drugouvrščeni slovenski nogometni prvoligaš Maribor zadnje tedne - podobno kot vodilna Olimpija - preživlja turbulentno obdobje, h kateremu svoj ščepec dodajajo tudi najzvestejši navijači, Viole. Nedavno so posredno podžgali besedni dvoboj športnega direktorja Zlatka Zahovića in makedonskega reprezentanta Agima Ibraimija, po včerajšnji zamujeni priložnosti »vijoličastih«, da bi z zmago nad Luko Koper prevzeli vodstvo med elito (naposled je bilo 2:2), pa so vskočili na igrišče in začeli slačiti drese z varovancev trenerja Darka Milaniča. Eden od navijačev je nato kupček dresov odnesel na sredino igrišča, jih tam vrgel na tla in se vrnil na tribuno. Danes so se na ravnanje peščice privržencev odzvali v vodstvu kluba.

»Žal nam letošnja turbulentna sezona prinaša takšne in drugačne preizkušnje, ki otežujejo pot do uresničitve cilja. Nedeljski dogodki po koncu tekme s Koprom so nas pripeljali do nove. Vedno smo se zavedali pomena nogometa v mestu, navijaške strasti, posebnosti v utripih vijol'čnih src. Trenutki, ko Maribor ni prvi, niso nikomur prijetni. Toda ostati moramo racionalni, tako pri izražanju stališč kot pri odločitvah. Vsaka ljubezen ima določene meje, tudi tista do kluba. Slačenje dresov igralcem je dejanje, ki se ni smelo zgoditi,« so bili v sporočilu za javnost odločni v klubu.

»Igralci so največja vrednost kluba. Prinesli so nam toliko trenutkov veselja, nepozabnih zmag, trofej. Vpisali so Maribor na evropski zemljevid, kar nam, razen v nogometu, na drugih področjih ravno ne uspeva. Navijači pa so tisti, ki so ob vseh uspehih spremljali ekipo prav na vsakem prizorišču in prispevali neprecenljiv delež. Skupaj smo dosegli vse in skupaj zmoremo še več. 'Mi skupaj eno smo' ne sme biti samo del navijaške pesmi, ampak del vijol'čne kulture. Ostajamo pri načelu, da bomo vse težave reševali znotraj kluba in ob vzpostavitvi dialoga storili vse za reševanje nastalega položaja, fokus pa mora ostati na uspešnem zaključku sezone. Imamo skupen cilj in to je vodilo kluba. Pogled na lestvico je skoraj pogled z vrha, za prvim mestom zaostajamo za točko. Pa smo med sezono že za 11, še pred mesecem in pol za 6 točk.«