Nogometaši Fenerbahčeja bodo bojkotirali tekme

Za takšno potezo so se odločili kot odziv na sobotni napad na klubski avtobus. Teden dni brez dvobojev turške lige.

Objavljeno
06. april 2015 19.31
SOCCER-TURKEY/FENERBAHCE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Istanbul - Po sobotnem strelskem napadu na avtobus turškega nogometnega prvoligaša Fenerbahčeja so se v klubu odločili za bojkot tekem, dokler ustrezni organi ne najdejo storilcev. Hitro se je zganila tudi turška nogometna zveza in vse ligaške dovobje prestavila za teden dni. Napad so že obsodili vsi najvidnejši predstavniki turškega športa in politike na čelu s predsednikom Recepom Erdoganom, ki je Fenerbahčejev pristaš.

V soboto zvečer so neznanci streljali na avtobus z nogometaši Fenerbahčeja in ranili šoferja, ki pa je ohranil prisebnost in preprečil, da bi vozilo zgrmelo s cestišča. Morali so ga prepeljati v bolnišnico, vendar pa je zunaj smrtne nevarnosti. Člani ekipe, ki je na gostovanju s kar 5:1 odpihnila Caykur Rizespor, so bili ob incidentu na letališču nepoškodovani.

Vodstvo ligaškega tekmovanja pa se je odločilo, da teden dni ne bo na sporedu nobenega dvoboja. Po besedah prvega moža zveze Yildirima Demirorena so se z odločitvijo strinjali vsi klubi. Izvršni odbor Fenerbahčeja pa je na današnjem sestanku sklenil, da bo bojkotiral dvoboje, dokler preiskava o napadu ne bo pod streho. »Ne moremo igrati nogometa, dokler krivci za napad ne bodo razkriti,« je bil neomajen izvršni direktor kluba Deniz Tolga Aytore.