Nogometaši Salvadorja zavrnili podkupnino

Salvadorski poslovnež je želel podkupiti nogometaše, da bi se ti z večjo motivacijo zoperstavili Kanadi v kvalifikacijah za SP.

Objavljeno
06. september 2016 14.31
El Salvador Mexico WCup Soccer
M. Ž.
M. Ž.

Vancouver - Nogometaši Salvadorja so na novinarski konferenci pred sredino kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo leta 2018 proti Kanadi razkrili, da so zavrnili podkupnino.

Kot je pojasnil kapetan reprezentance Nelson Bonilla, je nogometaše poskušal podkupiti salvadorski poslovnež in jim v zameno za dober rezultat proti Kanadi ponujal denarno nagrado. Nogometaši bi v najboljšem primeru zaslužili po tri tisoč ameriških dolarjev.

Salvadorski poslovnež je s svojim poskusom podkupovanja želel pomagati reprezentanci Hondurasa. Ta je po petih tekmah na drugem mestu skupine A (7 točk), ki prinaša napredovanje v naslednji krog kvalifikacij, vendar pa še vedno lahko nazaduje na tretje, če bo na naslednji tekmi izgubil proti Mehiki in bo obenem tretjeuvrščena Kanada (4) visoko premagala Salvador.

Nelson Bonilla je na novinarski konferenci kot dokaz predvajal desetminutni posnetek pogovora z neimenovanim poslovnežem, obenem pa jasno poudaril, da v salvadorski reprezentanci ostro nasprotujejo vsakršnim poskusom podkupovanja.

Na svetovno prvenstvo v Rusiji se bodo neposredno uvrstile najboljše tri ekipe, ki spadajo pod Nogometno zvezo Severne in Srednje Amerike ter Karibov (CONCACAF), četrtouvrščena pa se bo v dodatnih kvalifikacijah pomerila s predstavnico Azijske nogometne zveze (AFC).

Kvalifikacije za SP 2018, Severna in Srednja Amerika

Skupina A

1. Mehika 5 5 0 0 13:1 15 točk

2. Honduras 5 2 1 2 6:6 7

3. Kanada 5 1 1 3 2:7 4

4. Salvador 5 0 2 3 3:10 2