Nogometna derbija bosta zaznamovala praznično Prekmurje

Pokal NZS: V četrtfinalu drevi Mura in Domžale, slednje so na prvi tekmi zmagale s 3:2. Nato sledi še Olimpija.
Fotografija: Pred Antejem Šimundžo in njegovimi nogometaši Mure je zahteven dvojček tekem: danes z Domžalami, v nedeljo pa z Olimpijo. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Pred Antejem Šimundžo in njegovimi nogometaši Mure je zahteven dvojček tekem: danes z Domžalami, v nedeljo pa z Olimpijo. FOTO: Tadej Regent/Delo

Prihajajoči dnevi so za Prekmurje prav posebni. Jutrišnji praznik dneva reformacije na skrajnem severovzhodu naše dežele vedno znova še posebej vidno obeležijo, ob tem pa bo tokrat dodobra oživela tudi nogometna Fazanerija. Najprej danes v lovu domače Mure za prednostjo Domžal iz uvodne četrtfinalne tekme pokala, nato pa še v nedeljo, ko bo tu ob gostovanju vodilne Olimpije osrednja tekma prvenstvenega kola.

O tem, da Mura z odlično nogometno podkovanim trenerjem Antejem Šimundžo ne skriva visokih ciljev po vrnitvi v najvišji domači ligaški razred, že dolgo ni dvoma. V ligaškem plesu postaja čvrst in stabilen klub, tudi ko jim ne gre, kot pred dnevi v Velenju, črno-beli ne obupajo in zasučejo zgodbo na svoj mlin. Zato so tudi na lestvici skupaj z Mariborom in Aluminijem tik pod vodilno ljubljansko zasedbo. Povrh jo bodo v nedeljo pred očitno številnimi privrženci poskusili ugnati in sedanji zaostanek petih točk (28:33) znižati le na dve.


Brez Olimpije in Maribora lažja pot


Toda pred tem je na vrsti zanimiva pokalna preizkušnja. Dvoboj moštev Mure in Domžal je sploh edini prvoligaški v tem četrtfinalu pokala NZS, razplet prve tekme ob Kamniški Bistrici s tesno zmago gostiteljev s 3:2 pa za drevišnji večer pod soboškimi žarometi, ob 19.30, napoveduje še zelo zanimivo revanšo. Prekmurci bi radi nadaljevali v uspešnem slogu sezone, Domžalčani se po spodletelem uvodu le prebujajo in približujejo klubom pri vrhu prvenstvene lestvice. Obenem se oboji naslanjajo tudi na lepo pokalno priložnost – zdaj ko ni več v igri Olimpije in Maribora, bi bile v obstoječi druščini tako za črno-bele kot rumeno-modre delnice v boju za lovoriko zelo visoke.



Prednost Mure, še naprej seveda brez poškodovanega kapetana Alena Kozarja, ki je pred dnevi prestal operacijo levega kolena, bo danes zanesljivo glasna navijaška podpora, Domžalčani stavijo na izhodišče gola prednosti z uvodne tekme. Oboji pa se kajpak zavedajo, da le popolna zbranost prinaša pot k cilju uvrstitve v polfinale!

Preberite še:

Komentarji: