Nogometna tržnica: Balotelli vesel, da se je vrnil na Otok, na poti tudi Di Maria

Italijanski napadalec Mario Balotelli je v Liverpoolu že opravil zdravniški pregled in podpisal triletno pogodbo.

Objavljeno
25. avgust 2014 17.46
FBL-ITA-SERIEA-INTER MILAN-AC MILAN
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Liverpool - Na angleške nogometne zelenice se je vrnil razvpiti italijanski nogometaš Mario Balotelli. Nogometaš italijanskega prvoligaša Milana je postal zamenjava za Luisa Suareza v Liverpoolu.

Na Anfieldu so danes že sprejeli 24-letnika, za katerega so italijanskemu prvoligašu plačali 20 milijonov evrov.  Italijan je tudi že opravil zdravniški pregled, že oblekel Liverpoolova oblačila in preizkusil zelenico na Anfieldu ter tudi podpisal pogodbo.

Balotelli je Anglijo zapustil januarja 2013, potem ko v Manchester Cityju niso imeli več potrpljenja za izpade težavnega zvezdnika. Tedaj je dejal, da ne bo prav nič pogrešal angleških medijev, vremena in hrane, toda danes pa zatrdil, da je vesel vrnitve. Tudi v Milanu mu namreč ni bilo lahko, resno je poslušal rasistične zmerljivke, z nogometnimi predstavami pa ni pretirano navduševal.

Z Liverpoolom je podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja, z njo bo zaslužil 113.000 evrov na teden. »Vesel sem, da sem spet v Angliji. Naredil sem napako, ko sem odšel. Želel sem si v Italijo, a to ni bila prava odločitev. Angleški nogomet je boljši in lepši,« se je popravil Balotelli.

Navijači ga sicer niso sprejeli z navdušenjem, a tega Italijan niti ni pričakoval. »Vedel sem, da bo tako. Vedno, ko smo igrali proti Liverpoolu, so bili navijači ostri. Toda to je normalno, to je nogomet,« je dejal 24-letnik. »Zdaj igram za Liverpool, videl sem, da ljudje od mene veliko pričakujejo.«

Seveda jih ni malo, ki so odločitev Liverpoola pospremili zadržano. Kontroverznega Suareza je zamenjal razvpiti Balotelli, ki je že v času igranja za Manchester Cityju nizal disciplinske kazni. Po nekaterih informacijah naj bi bil v pogodbi zapisan poseben člen o njegovem obnašanju, a v Liverpoolu tega niso potrdili. »Za vse igralce veljajo enaka pravila, posamezniku nismo določili posebnih pogojev. Vsi v ekipi, tako igralci kot trenerji, moramo delovati kot profesionalci,« je dejal trener Brendan Rodgers.

Balotelli bo nosil majico s številko 45, prav to številko je nosil tudi, ko je igral za Manchester City, s katerim se bo Liverpool, v kadru še ne bo novega napadalca, pomeril drevi.

Di Maria pred vrati Manchester Uniteda

V angleškem prvenstvu pa bo v tej sezoni očitno zaigral tudi Argentinec Angel di Maria, za katerega ni več prostora v madridskem Realu. Manchester United naj bi zanj odštel kar 80 milijonov evrov, kar je rekord v angleškem nogometu. Doslej je najvišjo odškodnino plačal Chelsea, za Fernanda Torresa je Liverpoolu pred tremi leti odštel 63 milijonov evrov.

Argentinski reprezentant se je v Madridu menda že poslovil od soigralcev, že danes pa naj bi opravil zdravniški pregled v Manchestru, jutri pa tudi podpisal za rdeče vrage.