Nogometna tržnica: Bayern odštel 40 milijonov za Martineza, Krkić v AC Milanu

Bavarski velikan je za Javija Martineza odštel Athleticu iz Bilbaa kar 40 milijonov evrov, kar je nov rekord bundeslige.

Objavljeno
29. avgust 2012 09.57
Posodobljeno
29. avgust 2012 09.57
M. Ž., D. O., Delo.si
M. Ž., D. O., Delo.si

London/Munchen - Španski nogometni reprezentant Javi Martinez je za rekordni znesek nemške bundeslige, 40 milijonov evrov, prestopil k nemškemu nogometnemu velikanu Bayernu iz Münchna, so danes sporočili iz nemškega kluba. Martinez je v sredo prekinil sodelovanje z Athleticom iz Bilbaa in odhaja na Bavarsko.

Martinez je z Bayernom podpisal petletno pogodbo in postal najdražji prestop nemškega prvenstva, ki bo konec tedna obeležilo svojo 50-letnico. »Vesel sem, da bom lahko zaigral v klubu s takšno zgodovino,« je ob prestopu povedal Španec.

Pri Bayernu je član predsedstva Karl-Heinz Rummenigge priznal, da je bil prestop težka naloga, saj baskovski klub ni želel sodelovati z nemško ekipo, zato so zdaj še toliko bolj zadovoljni, piše STA. Martinez je bil na spisku želja najmočnejšega nemškega kluba, skupaj z nemškim reprezentantom Bastianom Schweinsteigerjem pa naj bi okrepila povezavo obrambe in napada.

Martinez je postal najdražji prestop v bundesligi. Pred tem je bil to odhod Edina Džeka iz Wolfsburga v Manchester City, ki je bil vreden 37 milijonov evrov, Mario Gomez pa je iz Stuttgarta v Bayern prestopil za 30 milijonov evrov.

Roma posodila Krkića rossonerom

Italijanski nogometni prvoligaš Milan je tudi uradno potrdil, da si je od tekmeca iz serie A Rome do konca sezone posodil napadalca Bojana Krkića. 22-letni Španec je v minuli sezoni v dresu Rome zabil sedem golov, a prave priložnosti za dokazovanje v rimskem klubu ni dobil.

Nekdanji veliki up Barcelone bi lahko v rdeče-črnem dresu nastopil že v soboto na tekmi z Bologno, saj sta pri Milanu, ki je v poletnem prestopnem roku ostal brez kopice igralcev, vključno z zvezdniki Zlatanom Ibahimovićem, Thiagom Silvo in Antoniem Cassanom, poškodovana pa sta Alexandre Pato kot Robinho.

Debele kot menjava za Modrića

Angleško nogometno moštvo Tottenham, ki je madridskemu Realu prodalo enega izmed svojih najboljših igralcev, Luko Modrića, je očitno že našlo zamenjavo zanj.

Kot so sporočili iz prvoligaša Fulhama, so se s Tottenhamom dogovorili za prestop belgijskega vezista Mousse Dembeleja, za katerega bodo Londončani odšteli približno 19 milijonov evrov.

Novico je potrdil tudi trener Fulhama Martin Jol, ki je razkril, da 25-letni nogometaš zaključuje zdravniški pregled pri Tottenhamu, tako da bo njegov prestop kmalu tudi uradno potrjen.

Jiraček nova okrepitev Hamburga

Hamburg - Češki nogometni reprezentant Petr Jiraček bo naslednja štiri leta nosil dres nemškega Hamburga, kamor se seli iz bundesligaškega tekmeca Wolfsburga. HSV naj bi za 26-letnika odštel 4 milijone evrov, prvi trening pa bo z novo ekipo opravil danes, ko se bo nemškemu klubu pridružil še hrvaški vezist Milan Badelj, ki se v Nemčijo seli iz Dinama.

Berbatov pred selitvijo v Italijo

Fiorentina - Po poročanju angleških medijev bo napadalec Manchester Uniteda Dimitar Berbatov kmalu okrepil italijansko moštvo Fiorentine.

Rdeči vragi so za Bolgarov prihod iz Tottenhama leta 2008 odšteli rekordnih 38,6 milijona evrov (30,75 m funtov), napadalec pa se je v moštvu hitro uveljavil. 31-letni Berbatov je bil v sezoni 2010/11 z Argentincem Carlosom Tevezom najboljši strelec angleškega prvenstva, nato pa je počasi izgubljal svoje mesto v udarni enajsterici Uniteda.

Bolgarov položaj se je s prihodom Nizozemca Robina van Persieja še poslabšal, tako da so se začele govorice o njegovem odhodu. Kot poročajo mediji, je Berbatov danes odpotoval v Italijo, kjer bo poskušal zaključiti prestop, vreden približno pet millijonov evrov.

Walcott na izhodnih vratih Arsenala

London - Angleški prvoligaš Arsenal, ki sta ga med prestopnim rokom zapustila Nizozemec Robin van Persie in Kamerunec Alex Song, naj bi bil pripravljen prodati Angleža Thea Walcotta.

23-letni nogometaš, ki se mu ob koncu tekmovalne sezone izteče pogodba, se z Londončani ni uspel dogovoriti o podpisu nove, tako da pri Arsenalu resno razmišljajo o njegovi prodaji. Klub naj bi za Walcotta, ki je nastopil na več kot 220 tekmah, zahteval približno 18 milijonov evrov. Med moštvi, ki se najbolj zanimajo za usluge angleškega reprezentanta, sta Manchester City in Liverpool.