Nogometna tržnica: Berbatov okrepil PAOK, Šimunović iz Dinama k Celticu

Grški PAOK se je zadnji dan prestopnega roka okrepil z bolgarskim veteranom Dimitrom Berbatovom.

Objavljeno
02. september 2015 10.34
Posodobljeno
02. september 2015 11.11
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Solun - Grški nogometni klub PAOK je z zamudo objavil novico, da se je zadnji dan poletnega prestopnega roka okrepil z bolgarskim napadalcem Dimitrom Berbatovom.

34-letni veteran je preteklo sezono igral za Monaco in na 38 tekmah dosegel 9 golov. Po koncu sezone se mu je iztekla pogodba, vodstvo kluba pa mu ni ponudilo nove, zato je Bolgar sprejel ponudbo PAOK-a in z njim sklenil enoletno pogodbo.

Berbatov je svojo kariero začel leta 1998 pri CSKA-ju iz Sofije, pred prihodom k Monacu pa je igral še za Bayer, Tottenham, Manchester United in Fulham.

Solunski PAOK je slabo začel novo prvenstveno sezono, saj je na dveh tekmah vknjižil le eno točko in je na dvanajstem mestu.

Šimunović iz Dinama k Celticu

Glasgow - Škotski prvak Celtic se je v torek zvečer uradno okrepil z 21-letnim hrvaškim branilcem Jozom Šimunovićem, za katerega je zagrebškemu Dinamu plačal 7 milijonov odškodnine.

Šimunović je za Zagrebčane igral od leta 2006 in za člansko moštvo debitiral leta 2007, na skupno 76 tekmah pa je dosegel 3 gole.

»Zavedam se, da sem se pridružil enemu iz največjih klubov v Evropi, poznam njegovo zgodovino in njegove odlične navijače. Komaj čakam, da se pridružim novim soigralcem in zaigram na slovitem Celtic Parku,« je ob prestopu povedal hrvaški branilec.