Nogometna tržnica: Bosingwa v Turčijo, Cazorla nazaj v domovino?

V Atletico Madrid naj bi se iz Arsenala preselil španski reprezentant Santi Cazorla.

Objavljeno
27. julij 2013 14.23
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Trabzon - Portugalski reprezentančni branilec Jose Bosingwa bo kariero nadaljeval v turškem prvenstvu. Zdaj že nekdanji član angleškega Queens Park Rangers bo v prihodnje igral za Trabzonspor, 30-letnik pa je podpisal triletno pogodbo.

Bosingwa se je v QPR preselil avgusta lani iz Chelseaja, s katerim je sicer osvojil ligo prvakov. Po izpadu QPR-ja iz elitne premier league je izkušeni branilec nov izziv našel pri turškemu moštvu, ki je v lanski sezoni osvojilo deveto mesto, v pokalnem tekmovanju pa je zaigralo v finalu in si zagotovilo nastop v evropski ligi.

Cazorla v Atletico?

Nogometaš Arsenala Santi Cazorla naj bi bil blizu prestopa v Atletico Madrid, poročajo britanski mediji. Madridski klub naj bi za španskega vezista že pripravil dobro ponudbo, zanimanja zanj pa ni skrival niti trener Atletica Diego Simeone.

Cazorla se je topničarjem pridružil lani iz Malage, Arsenal pa je zanj odštel 15 milijonov funtov. Sam sicer svoje vrnitve v domovino ni potrdil: »Veliko je bilo govora o moji selitvi v Atletico, a lahko povem, da sem v Arsenalu zelo srečen, tukaj imam pogodbo in kmalu začenjam s treningi.«

Milivojević v Anderlecht

Mladi srbski nogometaš Luka Milivojević je podpisal petletno pogodbo z Anderlechtom. Belgijskemu prvaku se je 22-letni nogometaš pridružil iz beograjske Crvene zvezde.

»Zadovoljen sem s prestopom, Milivojević je natnačno takšen igralec, kot ga potrebujemo,« je povedal prvi mož kliba Herman Van Holsbeeck. Srb se bo ekipi pridružil v naslednjih dneh.