Nogometna tržnica: Caballero v City, Eduardo domov

Iz Malage je Manuel Pellegrini v Manchester City zvabil še argentinskega vratarja Willyja Caballera.

Objavljeno
08. julij 2014 11.57
Posodobljeno
08. julij 2014 11.57
Spain Soccer Champions League
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester − Argentinski vratar Willy Caballero se bo iz Malage preselil v Manchester City. Kot so potrdili pri angleškem prvoligašu, bo 32-letni nogometaš podpisal triletno pogodbo. Caballero bo tako znova zaigral pod taktirko nekdanjega trenerja Malage Manuela Pellegrinija.

Argentinski vratar je kariero začel pri Boci Juniors in se nato v Španijo v Elche preselil leta 2004. V Malago je prestopil leta 2011 in bil v sezoni 2012/13 najboljši vratar španskega prvenstva.

City je tako opravil zamenjavo za Joa Harta, prestop naj bi bil vreden okoli osem milijonov evrov.

McCormack v Fulham

Škotski napadalec Ross McCormack pa je podpisal štiriletno pogodbo z novopečenim drugoligašem Fulhamom, ki bo prestopil iz Leedsa za odškodnino skoraj 14 milijonov evrov. McCormack je v zadnji sezoni 2. angleške lige zabil 29 golov za Leeds.

Eduardo se vrača domov

Hrvaški nogometni reprezentant brazilskega rodu Eduardo da Silva se bo očitno preselil nazaj v domovino. Kot prosti igralec čaka na odobritev prestopa iz Šahtarja v Flamengo. Tam naj bi 31-letni golgeter končal klubsko kariero, poročajo hrvaški mediji.

»Ponosen sem, da sem lahko igral za tako fantastičen klub in z njim osvojil štiri lovorike. Hvala vsem, ki so mi stali ob strani, užival sem v Donjecku, najboljšemu klubu na svetu želim vse dobro,« je Eduardo dejal ob slovesu.