Nogometna tržnica: City ulovil Jesusa, Candreva v Inter

V moštvu Pepa Guardiole bo v prihodnji sezoni zaigral tudi 19-letni brazilski napadalec Gabriel Jesus.

Objavljeno
03. avgust 2016 20.39
OLY-2016-RIO-FBL-BRA
Š. Ro.
Š. Ro.

Leicester - Angleški nogometni prvak Leicester nadaljuje s sestavo moštvo za prihodnjo sezono. V svoje vrste je italijanski strokovnjak Claudio Ranieri zvabil obetavnega Poljaka Bartosza Kapustko.

Komaj 19-letni dosedanji krilec Cracovie je z nekoliko senzacionalnim prvakom najmočnejšega ligaškega tekmovanja na angleških tleh podpisal petletno pogodbo, vrednost njegovega prestopa pa znaša 8,9 milijona evrov.

Kapustka je bil član poljske zasedbe na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji. Igral je na štirih od petih tekem svoje izbrane vrste, ki je v četrtfinalu klonila proti Portugalski po izvajanju 11-metrovk.

City za Jesusa 32 milijonov

Za odmeven prestop pa je na Otoku poskrbel tudi Manchester City. Iz Palmeriasa je za lepe denarce odkupil 19-letnega brazilskega napadalca Gabriela Jesusa. Brazilski nogometni klub bo zanj prejel 32,2 milijona evrov, Gabriel Jesus pa je podpisal petletno pogodbo. Moštvu Pepa Guardiole se bo sicer pridružil šele decembra.

»Manchester City je eden najboljših klubov na svetu, zato sem res zadovoljen ob podpisu pogodbe. V ekipi imamo veliko talentov in izjemnega trenerja Pepa Guardiolo, od katerega se lahko naučim veliko. Komaj čakam, da pokažem navijačem Cityja svoje zmožnosti,« je povedal član brazilske reprezentance.

Guardiola ima zdaj že šest novincev. Dan pred tem je v City prestopil Leroy Sane, že pred tem pa Ilkay Gundogan, Nolito, Oleksandr Zinčenko in Aaron Mooy.

Inter ukradel Candrevo

Italijanski prvoligaš Inter iz Milana pa je sporočil, da se je dogovoril za sodelovanje z Antoniem Candrevo. Iz Lazia je odličnega vezista zvabil s štiriletno pogodbo. 

»Vesel sem in ponosen, da sem tukaj. V Interju sem si že od nekdaj želel igrati, zelo se že veselim prvih tekem,« je za spletno stran povedal novi spigralec vratarja Samirja Handanovića.

Klub sicer finančnih podrobnosti prestopa ni razkril, po pisanju časnika Gazzetta dello Sport, naj bi šlo uza 25 milijonov evrov odškodnine.

Candreva je sicer svojo prvo tekmo v serie A odigral prav proti črno-modrim, januarja 2008, ko je bil član Udineseja.