Nogometna tržnica: Di Maria vesel selitve v PSG

Argentinski nogometaš Angel di Maria je končal enoletno zgodbo na Old Traffordu in se pridružil Paris St. Germainu.

Objavljeno
05. avgust 2015 11.39
FBL-QAT-MANU-PSG-DIA-MARIA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Doha - Enoletna kalvarija argentinskega nogometnega reprezentanta Angela di Marie v Manchester Unitedu se je vendarle končala. Napadalec bo postal novi član moštva Paris St. Germain, saj je včeraj uspešno prestal zdravniški pregled v Dohi, francoski prvak pa je že pristal na odškodnino v višini 63 milijonov evrov.

United je lani Di Mario za rekordno vsoto (75 milijonov) zvabil iz Real Madrida, a kmalu nakup postal velika napaka. Začel je sicer sijajno, na prvih šestih tekmah zadel tri gole in poskrbel za štiri podaje, toda nato je Argentinec na klopi obsedel v nemilosti trenerja Louisa van Gaala in tudi poškodb. Na zadnjih desetih tekmah sezone je le enkrat stopil na igrišče, zadnji gol pa dosegel januarja na tekmi pokala FA.

Sicer je Di Maria izrazil željo, da ostane med rdečimi vragi, a ko ga niso vzeli s seboj na pripravljalno turnejo, je že bilo jasno, da je njegove kariere na Old Traffordu konec. »Vesel sem, da sem se pridružil moštvu PSG, klub se je zelo potrduil, da me je zvabil sem. Dobro vem, da je ta ekipa v prejšnji sezoni v Franciji osvojila vse lovorike, prav tako vem, da si v ligi prvakov želi doseči več od četrtfinala,« je dejal 27-letni nogometaš in obljubil, da bo poskusil pomagati francoskemu moštvu do vseh zadanih ciljev. PSG je namreč v zadnjih treh letih končal evropsko pot med osmerico najboljših, najvišje pa se povzpel leta 1995 s polfinalom.

Di Maria je največja okrepitev Parižanov v tej sezoni, med novimi obrazi v klubu sta še nemški vratar Kevin Trapp, ki je prišel iz Frankfurta in francoski vezist Benjamin Stambouli, ki se je v domovino vrnil iz Tottenhama.

United, ki s prodajo Di Marie kajpak ni naredil dobička, si zdaj želi v svoje vrste iz Barcelone pripeljati Pedra.

Kevin-Prince Boateng v Sporting

Ganski nogometni reprezentant Kevin-Prince Boateng pa je že prispel v Lizbono, kjer bo podpisal dveletno pogodbo s Sportingom. Boateng je nazadnje nosil dres Schalkeja, ki ga je spustil kot prostega igralca in mu dovolil, da si poišče nov klub.

Boateng je profesionalno kariero začel pri Herthi, od tam se je preselil k Tottenhamu, ki ga je vmes posodil v Borussio Dortmund, nato se je vrnil na Otok k Portsmouthu. Pri Milanu je preživel še največ časa - odigral je 101 tekmo - po vrnitvi v Nemčijo pa je pri Schalkeju zbral 60 tekem.

Osvaldo v napadu Porta

Italijanski nogometni reprezentant Daniel Pablo Osvaldo je novi član portugalskega velikana Porta. Devetindvajsetletni napadalec je bil nazadnje član Southamptona, vendar je zadnje pol leta nosil dres Boce Juniors kot posojen igralec. Osvaldo je dobil dres s številko 10, ki jo je nosil Kolumbijec Jackson Martinez, zdaj član Atletica iz Madrida. Osvaldo se v Porto seli kot prost igralec, saj je s Southamptonom predčasno prekinil pogodbo.