Nogometna tržnica: Guardiola želi Thiaga in nikogar drugega

Kot poročajo španski mediji, naj bi nogometaš Barcelone Thiago Alcantara v prihodnje zaigral pri Bayernu.

Objavljeno
11. julij 2013 11.33
FBL-EURO-2013-U21-ESP-ITA
Š. Ro., M. Ž., Delo.si
Š. Ro., M. Ž., Delo.si

Madrid - Potem ko sta se za mladega nogometaša Barcelone Thiaga Alcantaro kar nekaj časa ogreval Manchester United in Real Madrid, se je očitno 22-letni Španec odločil, da bo raje izbral nemške prvake namesto angleških. Kot je poročal španski radio Cadena Cope, se bo Thiago pridružil Bayernu iz Münchna.

Tako bo znova zaigral pod vodstvom trenerja Pepa Guardiole. Thiago je sicer že izrazil zaskrbljenost, ker bo imel pri bavarskem moštvuveliko notranjo konkurenco med vezisti (Mario Götze, Toni Kroos). Guardiola ga je pomiril in mu povedal, da bo Javija Martineza pomaknil med branilce, zato se bo zanj odprlo mesto na sredini.

Mladi španski reprezentant naj bi pri Bayernu zaslužil štiri milijone evrov na sezono.

Guardiola: Thiago in nihče drug

Zanimanje za španskega nogometaša so pozneje že potrdili tudi pri evropskih prvakih. »Da , upamo, da bomo z njim res podpisali, toda ne vemo še, kdaj se bo to zgodilo,« je na današnji novinarski konferenci povedal Guardiola.

»Thiago me je prepričal kot igralec v Barceloni. Odličen igralec je, lahko igra na treh ali štirih različnih pozicijah, močan je tudi v igri ena na ena. Dobro poznam njegove sposobnosti. Vodstvu kluba sem dal jasno vedeti: ali pripeljemo Thiaga ali pa nobenega drugega igralca,« je še povedal novi trener Bayerna.

Demichelis v Atletico Madrid

Argentinski nogometni veteran Martin Demichelis je novi igralec Atletica iz Madrida. Dvaintridesetletni branilec je k zmagovalcem španskega pokala prišel kot prost igralec, zadnji dve leti in pol je nastopal za Malago. Podpisal je dveletno pogodbo.

»Imel sem nekaj ponudb, resen interes so pokazali predvsem pri mojem matičnem klubu River Plate, a sem izbral Atletico. Prepričan sem, da se nisem zmotil,« je dejal argentinski reprezentant, ki je v Evropi zablestel v dresu münchenskega Bayerna.

Za Atletico je Argentinec tretja letošnja okrepitev. Pred njim sta se mu pridružila španski reprezentant David Villa (Barcelona) in Brazilec Leo Baptistao (Rayo Vallecano).

Jedvaj za šest milijonov v Romo

Izvršni podpredsednik zagrebškega Dinamo Zdravko Mamić je poskrbel za nov velik prestop, saj je italijanski Romi prodal nadarjenega 17-letnega branilca Tina Jedvaja, ki je podpisal petletno pogodbo.

Roma je zanj plačala šest milijonov evrov odškodnine, Dinamu pa bo dobil še 25 odstotkov od njegovega naslednjega prestopa. Jedvaj naj bi v novem klubu zamenjal Brazilca Marquinhosa, ki naj bi prestopil v Barcelono.

Iz Dinama pa bo v Italijo najbrž odšel še en nogometaš. Reprezentant Šime Vrsaljko bo po poročilih hrvaškega portala 24sata podpisal za Genoo, ki bo plačala štiri milijone evrov odškodnine.

Juventus prodal Giaccherinija in kupil Ogbonno

Aktualni italijanski prvak Juventus je danes naredil dve kadrovski spremembi. Najprej so se pri »stari dami« odločili za prodajo 28-letnega italijanskega reprezentančnega vezista Emanueleja Giaccherinija, ki bo kariero nadaljeval pri angleškem Sunderlandu.

Sledil je nakup igralca, in sicer 25-letnega branilca Angela Ogbonne iz Torina, za katerega so odšteli približno 13 milijonov evro odškodnine. Italijanski branilec je z Juventusom podpisal petletno pogodbo.

Wanyama okrepil Southampton

Angleški nogometni klub Southampton je naznanil prihod 22-letnega vezista Victorja Wanyame iz Celtica, ki mu je plačal približno 12,5 milijona funtov odškodnine. Kenijski nogometaš je z novim klubom podpisal štiriletno pogodbo,

Swansea pripeljal Bonyja

Angleški nogometni prvoligaš Swansea City se je okrepil z napadalcem Slonokoščene obale Wilfriedom Bonyjem, za katerega je odštel rekordnih 12 milijonov funtov.

24-letni nogometaš je v minuli sezoni nastopal za Vitesse in bil z 31 goli najboljši strelec nizozemskega prvenstva, z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo.

Santa Cruz postal član Malage

Španski nogometni klub Malage je v svoje vrste pripeljal 31-letnega napadalca Roqueja Santa Cruza, ki je za to moštvo v pretekli sezoni nastopal kot posojen nogometaš Manchester Cityja.

Paragvajec je v pretekli sezoni za Malago odigral 31 tekem in dosegel osem golov, s španskim klubom pa je podpisal triletno pogodbo.