Nogometna tržnica: Javi Garcia v Zenit

Španec po dveh sezonah zapušča Manchester City in se za 15 milijonov evrov seli v Zenit. Bendtner v Wolfsburg.

Objavljeno
15. avgust 2014 16.18
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Sankt Peterburg - Španski nogometaš Javi Garcia je po Ezequielu Garayu še druga okrepitev ruskih državnih podprvakov Zenita iz Sankt Peterburga. 27-letnik po dveh sezonah zapušča aktualnega angleškega prvaka Manchester City, kjer se ni uspel ustaliti v začetni enajsterici, zato se je trener sinjemodrih Manuel Pellegrini njegovim uslugam odpovedal.

Španskega defenzivnega vezista je v odhod prisilila predvsem velika konkurenca na sredini igrišča, ki sta jo tik pred začetkom sezone zaostrila še legenda Chelseaja in eden najboljših vezistov Premier lige v zgodovini Frank Lampard ter brazilska okrepitev iz Porta Fernando. Ponudba Zenita v višini 15 milijonov evrov je zato zadovoljila okus vodstva Cityja, ki si je tako skorajda pokril investicijo izpred dveh let, ko so za otroka madridskega Reala Benfici odšteli še približno tri milijone več. Javi Garcia je med tem za sinjemodre odigral 71 tekem in dosegel tudi dva zadetka.

Bendtner v Wolfsburgu

Novo sredino si je še pred začetkom nove sezone našel tudi danski napadalec Nicklas Bendtner, ki bo svojo kariero skušal obuditi v nemškem Wolfsburgu.

Svetlolasi 26-letni danski reprezentant je bil član angleškega Arsenala vse od sezone 2005/06, letos junija pa se mu je pogodba s topničarji iztekla, zato se je na sever Nemčije lahko preselil brez odškodnine. Bendtner je v Londonu igral vse od svojega šestnajstega leta (vmes je bil posojen v Birmingham, Sunderland in Juventus), v devetih letih pa je zbral 168 nastopov in dosegel 47 zadetkov. 

Na štadionu Emirates se mu kljub vsemu ni nikoli uspelo povsem uveljaviti, zato je že dlje časa jasno, da prihodnosti v rdeče-belem dresu zanj ni. Danec tako po devetih letih zapušča Anglijo in se seli v Nemčijo, kjer je volkovom obljubil zvestobo za naslednje tri sezone.

Deulofeu znova posojen

Kljub drugačnim napovedim se je španska Barcelona še za eno leto odpovedala svojemu dragulju Gerardu Deulofeu. Potem, ko je dvajsetletnik minulo sezono kot posojen nogometaš preživel pri angleškem Evertonu, kjer je na nekaterih tekmah že pokazal svojo kakovost, ga je Barcelona posodila tudi letos, tokrat ligaškemu tekmecu Sevilli. V Andaluziji se bo pridružil še enemu nogometašu Barce, saj so Katalonci pred časom tja že posodili Denisa Suareza, ki bo v dresu Seville nastopal naslednji dve sezoni.

Carlos Sanchez za tri leta v Aston Villo

Angleški nogometni prvoligaš Aston Villa se je tik pred začetkom nove sezone okrepil. Klubu iz Birminghama se je za štiri leta pridružil Kolumbijec Carlos Sanchez, dosedanji nogometaš španskega Elcheja, so danes potrdili pri Aston Villi.

Koliko so Angleži odšteli za 28-letnega kolumbijskega reprezentanta z vzdevkom Skala, za zdaj ni znano, otoški mediji pa ocenjujejo, da je prestop vreden okoli pet milijonov funtov.

Sanchez je navdušil na letošnjem mundialu v Braziliji, kjer je zaigral na štirih tekmah in pomagal Kolumbiji do četrtfinala svetovnega prvenstva.