Nogometna tržnica: Reneja Krhina želi iz izložbe Interja potegniti Hamburg

Krhin je na izhodnih vratih Interja, Sanogo na kaljenje k Crystal Palacu. Maxi Lopez v Torino, Brazilec postavil kitajski rekord.

Objavljeno
13. januar 2015 10.55
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Milano - Slovenski nogometaš Rene Krhin se je znašel na izhodnih vratih milanskega Interja, interesa za njegove usluge pa je kar nekaj. Kot zadnji se je, po poročanju italijanskega časnika La Gazzetta dello Sport, za slovenskega vezista ogrel nemški prvoligaš Hamburg, ki naj bi že vzpostavil stik s predstavniki Krhina.

Pri italijanskem časniku so prepričani, da ima prav 14. moštvo bundeslige največ možnosti za podpis pogodbe s 24-letnim Štajercem. Slednji je pri črno-modrih že dalj časa nezadovoljen. V tej sezoni je denimo dočakal le tri nastope, od tega nobenega v začetni enajsterici.

Za Krhina se poleg obubožanega nemškega velikana želita še njegov nekdanji klub Bologna in angleški drugoligaš Leeds United, pri katerem je kratko epizodo nedavno sklenil nekdanji trener Maribora Darko Milanič. Interes za nogometaša, ki je nogometno zrasel v Mariboru, so pokazali tudi pri Hellasu Veroni in atenskem klubu AEK.

Arsenal posodil Sanoga

Po Lukasu Podolskemu, ki ga je angleški Arsenal posodil Interju, vrste topničarjev začasno zapušča tudi obetavni Francoz Yaya Sanogo. 21-letnik ob Olivierju Giroudu in Alexisu Sanchezu letos nima pravih možnosti za uveljavitev v moštvu Arsenala, zato se je trener Londončanov Arsene Wenger odločil, da ga posodi mestnemu tekmecu Crystal Palacu. 

Petnajstouvrščeno moštvo na lestvici premier lige bo na Sanoga lahko računalo do konca letošnje sezone.

 

Stephan Lichsteiner podaljšal z Juventusom

Švicarski reprezentančni branilec Stephan Lichsteiner je z Juventusom podpisal novo dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto.

30-letni Švicar za torinski klub igra od leta 2011, v tem času pa je z njim osvojil tri naslove državnega prvaka in dvakrat slavil v superpokalu.

»V treh letih in pol igranja za Juventus je bil Lichtsteiner vseskozi pomemben člen ekipe, ki je osvojila tri državne naslove in dva superpokala. Vsi v klubu se še naprej veselimo sodelovanja z njim,« so pri Juventusu zapisali v izjavi za javnost.

Goulart Kitajce stal kar 15 milijonov evrov

Denar na Kitajskem očitno ni prav nobena ovira. Premožni Guangzhou Evergrande, za katerega igra tudi Alberto Gilardino, je namreč za brazilskega nogometaša Ricarda Goularta odštel rekordnih 15 milijonov evrov.

Triindvajsetletni Goulart je doslej igral zgolj v Braziliji, nazadnje za moštvo Cruzeiro, ki bo s prodajo ofenzivnega vezista zelo dobro zaslužil. Pri kitajskem prvoligašu bo igral pod taktirko nekdanjega italijanskega reprezentanta Fabia Cannavara, ki na jugu Kitajske službuje kot trener.

Maxi Lopez v Torino

Argentinski nogometaš Maxi Lopez, nekdanji član španske Barcelone in italijanskega Milana, bo naslednjih šest mesecev kot posojen nogometaš Chieva igral za Torino. Tridesetletni Lopez se v Veroni ni najbolje znašel, na 14 tekmah je zadel le enkrat. Svetlolasi napadalec je pred tem igral še za River Plate, Mallorco, Moskvo, Gremio, Catanio in Sampdorio.

Assaidi neslavno končal epizopdo pri Liverpoolu

Nekdanji veliki up maroškega nogometa Oussama Assaidi je dokončno zaključil svojo epizodo pri angleškem Liverpoolu, kjer se nikakor ni uspel ustaliti. Rdeči, ki so nizozemskemu Heerenveenu zanj leta 2012 plačali 2,5 milijona funtov, so 26-letnika dvakrat posodili Stoku, sedaj pa so mu dali proste roke. Svojo kariero bo skušal obuditi v Dubaju, kjer je podpisal za Al-Ahly.