Nogometna tržnica: Lovren uresničil sanje, tudi Griezmann novi član Atletica

Hrvaški nogometaš Dejan Lovren je dokončal prestop iz Southamptona v Liverpool za 25 milijonov evrov.

Objavljeno
28. julij 2014 07.43
Posodobljeno
28. julij 2014 07.43
FBL-FRA-LIGUE1-PSG-LYON
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Liverpool - Hrvaški reprezentančni branilec Dejan Lovren je podpisal večletno pogodbo z Liverpoolom. Po poročanju angleških medijev, naj bi bil prestop 25-letnega nogometaša iz Southamptona vreden 25 milijonov evrov.

»Sanje so postale resničnost,« je ob podpisu pogodbe dejal Hrvat in pristavil: »Ko sem lani kot član Southamptona gostoval v Liverpoolu, sem dejal, da bi bil rad nekoč član tega slovitega kluba. Liverpool je več kot klub in prepričan sem, da bodo gledalci hitro spoznali, da sem igralec, ki na igrišču da vedno od sebe maksimum.«

Lovren je v Anglijo prišel lani poleti, ko ga je Lyon prodal za dobrih deset milijonov evrov. V Liverpool je odšel, čeprav je imel s Southamptonom še tri leta veljavno pogodbo.

Remy brez prestopa?

Lovrenov soigralec bi v Liverpoolu moral postati tudi francoski napadalec Loic Remy. Toda zdravniški pregled 27-letnika je ustavil postopke prestopa iz moštva QPR, ki naj bi zanj prejelo 10 milijonov evrov odškodnine. Kot poroča BBC, je vodstvo Liverpoola zaskrbljeno zaradi telesne pripravljenosti nogometaša, ki je lani kot posojeni igralec preživel v Newcastle Unitedu.

Griezmann k Atleticu

Novi nogometaš madridskega Atletica, za katerega je nedavno pogodbo podpisal slovenski vratar Jan Oblak, je tudi francoski reprezentančni napadalec Antoine Griezmann. Novico o prestopu Francoza iz Real Sociedada k prvakom v Madrid so v ponedeljek potrdili pri Atleticu. Višina odškodnine ni znana, španski mediji pa poročajo o 30 milijonih evrov.

Pri Atleticu so s tem popolnoma prenovili napad, saj se bo 23-letni Griezmann pridružil Hrvatu Mariu Mandžukiću, ki je pred kratkim prestopil iz münchenskega Bayerna.