Nogometna tržnica: Manchester United pripravlja tretjo ponudbo za Fabregasa

Pri angleškem prvaku Manchester Unitedu se trudijo, da bi se okrepili z vezistom Barcelone Cescom Fabregasom.

Objavljeno
23. julij 2013 11.46
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Manchester - Vodstvo angleškega nogometnega prvaka Manchester Uniteda se te dni prizadeva za dosego dogovora z Barcelono o prestopu španskega vezista Cesca Fabregasa, za katerega naj bi v kratkem poslali že tretjo ponudbo.

Rdeči vragi iz Manchestra so Barceloni sprva poslali ponudbo v višini 26 milijonov funtov, ki so jo Katalonci gladko zavrnili, neuspešna je bila tudi druga ponudba, vredna 30 milijonov funtov.

Čeprav je predsednik Barcelone Sandro Rosell javno povedal, da 26-letni španski reprezentant ni naprodaj, naj bi pri Unitedu pripravljali še tretjo in hkrati zadnjo ponudbo za Fabregasa, vredno 35 milijonov funtov (40,7 milijona evrov). Angleški državni prvaki še nikdar v svoji zgodovini niso zapravili tolikšno vsoto denarja za enega samega nogometaša, saj so doslej največ odšteli za Bolgara Dimitra Berbatova, ki se jim je leta 2008 iz Tottenhama pridružil za 30,7 milijona funtov.

Pri Manchester Unitedu se nadejajo, da bo tretja ponudba prepričala Barcelono v prodajo svojega nogometaša, vendar njen član Gerard Pique meni, da se trudijo zaman: »Pri Unitedu le zapravljajo svoj čas. Cesc je potreboval dolgo časa, da je dokončal svojo sanjsko vrnitev k Barceloni. Tukaj sta njegov dom in družina in v Barceloni igra s svojimi najbližjimi prijatelji. Povedal nam je, da je tukaj srečen in namerava ostati,« je dejal španski reprezentant Pique.

Trezeguet okrepil Newell's Old Boyse

Nekdanji francoski reprezentant David Trezeguet bo kariero nadaljeval pri argentinskem prvaku Newell's Old Boys. 35-letni napadalec je bil nazadnje član River Plata, za katerega je na 38 tekmah dosegel 17 golov, od marca naprej pa zaradi poškodbe kolena sploh ni igral, zato je z moštvom predčasno prekinil pogodbo.

»Prihajam v klub, ki ga vsi v Argentini občudujejo in ki je nazadnje osvojil naslov prvaka. V zadnjem mesescu so si prizadevali za moj prihod, vse odkar sem se razšel z River Platom, hkrati pa je bila tudi edina konkretna in resna ponudba,« je dejal izkušeni francoski nogometaš, ki je v svoji karieri igral za Platense, Monaco, Juventus, Hercules, Baniyas in nazadnje za River Plate.