Nogometna tržnica: Marković in Origi želji Liverpoola, Bernat okrepil Bayern

Pri Liverpoolu si prizadevajo za prihoda Belgijca Divocka Origija in Srba Lazarja Markovića.

Objavljeno
07. julij 2014 16.08
Posodobljeno
07. julij 2014 16.28
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Liverpool - Pri angleškem prvoligašu Liverpoolu so zelo dejavni med poletnim prestopnim rokom in krepijo svoje vrste pred novo tekmovalno sezono, v kateri bodo znova igrali v ligi prvakov.

Potem ko so se že okrepili z Angležema Rickiejem Lambertom in Adamom Lallano ter Nemcem Emrejem Canom, si zdaj želijo že Srba Lazarja Markovića iz Benfice in Belgijca Divocka Origija iz Lilla.

Kot poroča britanski BBC, sta Liverpool in Lille že uredila podrobnosti glede prestopa belgijskega reprezentančnega napadalca Origija, za katerega naj bi angleški klub plačal približno 12,5 milijona evrov.

Rdeči si v svojih vrstah želijo tudi 20-letnega krilnega nogometaša Markovića, za katerega bodo morali plačati približno 31,5 milijona evrov.

Lovren kot tretji iz Southamptona v Liverpool?

Liverpoolčani so med tem prestopnim rokom kupili že dva nogometaša Southamptona, Rickieja Lamberta in Adama Lallano, lahko pa se zgodi, da jima bo sledil tudi branilec Dejan Lovren.

Hrvaški reprezentant je jasno izrazil svojo željo po odhodu k Liverpoolu, pri katerem so zanj ponudil 25 milijonov evrov, vendar pa je Southampton zavrnil njihovo ponudbo.

Bayern pripeljal Bernata

Nemški prvak Bayer je razširil svoj kader z 21-letnim španskim branilcem Juanom Bernatom, za katerega so Valencii plačali 10 milijonov evrov, igralec pa je podpisal petletno pogodbo.

»Veseli smo, da smo hitro dosegli dogovora tako z igralcem kot z Valencio. Juan Bernat se bo vrnil v Valencio in se poslovil od soigralcev, nato pa bo v četrtek pripotoval v München,« je dejal podpredsednik bavarskega kluba Jan-Christian Dreesen.

Bernat je v pretekli sezoni nastopil na 32 tekmah španskega prvenstva in vknjižil gol in dve podaji.

Roma močnejša za Cola

Nekdanji angleški reprezentant Ashley Cole je po osmih letih zapustil Chelsea in bo kariero nadaljeval pri Romi. Cole je z novimi delodajalci podpisal dveletno pogodbo, vredno pet milijonov evrov.

Ashley Cole je od leta 2001 nastopal za angleško reprezentanco, letos pa je ostal brez vpoklica za svetovno prvenstvo, zato se je odločil, da sklene reprezentančno kariero.