Nogometna tržnica: Martino ne bo prodal Fabregasa

Pri španski Barceloni so znova zatrdili, da njihov vezist Cesc Fabregas ni naprodaj.

Objavljeno
26. julij 2013 18.36
FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-MARTINO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Barcelona - Pri španskem prvaku Barceloni so danes uradno predstavili novega trenerja Gerarda Martina, ki se na svoji prvi novinarski konferenci ni mogel izogniti vprašanj o morebitni prodaji španskega reprezentanta Cesca Fabregasa.

Zanj se resno zanima angleški prvak Manchester United, ki je Barceloni poslal dve uradni ponudbi, vendar so Katalonci obe zavrnili. Evropski mediji so ugibali, da se zna Špančev položaj spremeniti s prihodom novega trenerja, vendar je Gerardo »Tata« Martino, se Barcelona ne misli odreči 26-letnemu Fabregasu.

»Cesca bodo zadržali v moštvu. Barcelona je pred mojim prihodom zavrnila dve ponudbi Uniteda, sam pa bom ravnal enako tudi v morebitnem tretjem primeru,« je dejal Martino.

Njegove besede je potrdil tudi podpredsednik katalonskega velikana Josep Maria Bartomeu: »Zavrnili bomo tudi tretjo ponudbo Uniteda, ne glede na to, kakšen znesek bodo ponudili za nogometaša. Njihovo zanimanje za Cesca Fabregasa je nekaj običajnega, saj je izjemen igralec. Njihove ponudbe nas ne motijo, prej nasprotno, saj smo ponosni, da se United, ki je velik klub, zanima za našega igralca. A znova moram povedati, da računamo nanj in bomo zavrnili vsakršno ponudbo Uniteda,« je bil jasen Bartomeu.

Chadli uradno član Tottenhama

Pri londonskem Tottenhamu so danes uradno sklenili prestop 23-letnega krilnega nogometaša Nacerja Chadlija iz nizozemskega Twenteja.

Tottenham je za Belgijca plačal približno sedem milijonov funtov, Chadli pa je v Londonu uspešno prestal zdravniški pregled in se tudi uradno pridružil moštvu, ki mu bo prvič na voljo 3. avgusta na prijateljski tekmi z Monacom.

Trener Londončanov Andre Villas-Boas je danes razkril, da se z zvezdnikom Garethom Baelom pogovarjajo o podpisu nove pogodbe. Za Valižana, ki je lansko poletje podpisal štiriletno pogodbo, vlada izjemno zanimanje, predvsem s strani madridskega Reala.

Kot poroča španski As, Tottenham za Balea zahteva kar 120 milijonov evrov, pri premožnem Realu pa pripravljajo »paket« 100 milijonov evrov in krilnega nogometaša Angela Di Mario.

Verrati želi zapustiti PSG

Iz Francije prihaja novica, da 20-letni vezist francoskega Paris Saint-Germaina, Marco Verrati, ni zadovoljen s svojim položajem in želi kariero nadaljevati drugje.

Italijanski nogometaš se je Parižanom pridružil lansko poletje in nastopil na 39 tekmah, na katerih pa ni dosegel gola.