Nogometna tržnica: Napoli kupil De Guzmana in prodal Fernandeza, Džeko ostaja v Manchestru

Pri Napoliju so se okrepili z nizozemskim vezistom Jonathanom De Guzmanom, Swanseaju pa so prodali Federica Fernandeza.

Objavljeno
20. avgust 2014 18.48
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Neapelj - Italijanski prvoligaš Napoli se je danes okrepil z nizozemskim reprezentančnim vezistom Jonathanom De Guzmanom iz Villarreala.

Pri Napoliju so za 26-letnega Nizozemca plačali približno 6,5 milijona evrov in z njim sklenili štiriletno pogodbo.

Jonathan De Guzman je za Villarreal igral od leta 2011 in zadnji dve leti preživel na posoji pri Swanseaju, za katerega je na 71 prvenstvenih tekmah dosegel 9 golov.

Nizozemec je sodeloval na svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer je igral na treh tekmah in svoji reprezentanci pomagal do tretjega mesta.

Swansea pripeljal Fernandeza

Napoli ni bil dejaven le pri nakupu igralcev, temveč so poskrbeli tudi za prodajo. Po treh letih so se razšli z branilcem Federicom Fernandezom, ki so ga za 10 milijonov evrov prodali Swanseaju.

»Vedno sem sanjal o tem, da bom zaigral v premier league. To je najboljša liga na svetu. Hvaležen sem Swanseaju, da mi je dal priložnost,« je dejal Fernandez.

25-letni argentinski reprezentant je nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu, kjer je igral na štirih tekmah in osvojil naslov svetovnega podprvaka.

Džeko podaljšal z angleškimi prvaki

Reprezentančni napadalec Bosne in Hercegovine Edin Džeko je z Manchester Cityjem podpisal novo štiriletno pogodbo.

28-letni napadalec je za sinjemodre od leta 2011 odigral 109 prvenstvenih tekem in dosegel 46 golov.

»Res sem zelo srečen tu pri Cityju. To je moj drugi dom, tako da je bila odločitev o podpisu dolgoročne pogodbe lahka,« je dejal Džeko.

Fer novi član QPR

Angleški prvoligaš Queens Park Rangers se je okrepil z nizozemskim reprezentančnim vezistom Leroyem Ferom, za katerega je Norwichu plačal 10 milijonov evrov.

24-letni Fer je z novimi delodajalci podpisal triletno pogodbo in je četrta okrepitev kluba, ki so se mu pridružili še Rio Ferdinand, Steven Caulker in Mauricio Isla.