Nogometna tržnica: nekdanji zapornik v Dinamo, K. Toure v Liverpool

Napadalec madridskega Atletica Falcao in vratar Barcelone Valdes sta že v Monte Carlu, kjer naj bi še danes podpisala pogodbi.

Objavljeno
28. maj 2013 18.02
SOCCER/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Monte Carlo - Nogometni klub iz Monaka je na pragu velikega uspeha, saj naj bi že danes podpisali pogodbe z dvema odličnima igralcema in tako na senzacionalen način odprli letošnjo nogometno tržnico.

Napadalec madridskega Atletica Radamel Falcao in vratar Barcelone Victor Valdes sta namreč danes že pripotovala v Monte Carlo, kjer naj bi podpisala nove pogodbe. Kot pišejo španski mediji, je Kolumbijec uspešno prestal zdravniški pregled in naj bi še danes podpisal petletno pogodbo. Vrednost prestopa menda znaša kar 60 milijonov evrov.

Novih informacij v povezavi z Valdesom še ni, v javnost pa je prišla informacija o njegovi prošnji, ki jo je naslovil na vodstvo Barceloni. Odlični vratar ima s katalonskim velikanom sicer sklenjeno pogodbo do konca prihodnje sezone, a je vodilne može prosil, naj mu dovolijo prestop brez odškodnine, saj je nenavsezadnje kar desetletje nosil dres njihovega kluba.

Monako tako nadaljuje z gradnjo sanjskega moštva, saj želijo po vrnitvi v prvo francosko ligo resno mešati štrene najboljšim, zlasti bogatemu PSG. Klub v lasti ruskega mogotca Dmitrija Ribolovleva je v preteklih tednih že dobil dve odmevni okrepitvi, saj sta iz Porta prišla Joajo Moutinho in James Rodriguez - vrednost prestopa je znašala kar 70 milijonov evrov (!).

Migliore iz zapora v zagrebški Dinamo

Hrvaški nogometni prvak Dinamo iz Zagreba je tik pred podpisom pogodbe z argentinskim vratarjem Pablom Migliorejem. 31-letni vratar, ki je bil doslej kapetan argentinskega San Lorenza, mora pred podpisom triletne pogodbe v sredo prestati še zdravniški pregled, poročajo hrvaški mediji.

Migliore ima za sabo kar burno preteklost. Na Hrvaško prihaja iz zapora. V njem je bil 40 dni zaradi suma, da je zamolčal podrobnosti o umoru Ernesta Cirina, ki ga je zakrivil Migiliorejev prijatelj Maximilino Mazzaro, piše STA.

Migliore naj bi v Dinamu zamenjal Ivana Kelavo, ki se bo bržčas preselil h Granadi. »Dobil sem priložnost igrati v tujini in to sem izkoristil. Dinamo je klub, ki se bori za ligo prvakov,« je pred prihodom na Hrvaško za TYC Sport povedal Migliore. Dinamo sta v preteklih dneh že okrepila tudi Čilenec Junior Fernandes (posojen iz Bayerja Leverkusna) in Alžirec El Arbi Hillel (Vitoria Guimaraes).

Kolo Toure zapušča »Meščane«

Okrepili so se tudi pri Liverpoolu, saj so v svoje vrste zvabili Kolo Toureja iz Manchester Cityja. 32-letni branilec bo že v prihodnjih dneh postal novi članov redsov, ki so opravili odlični posel, saj se bo njegova pogodba z Meščani iztekla letos poleti in je tako pravzaprav brezplačna okrepitev.

Trener Liverpoola Brendan Rodgers je po upokojitvi veterana Jamieja Carragherja iskal izkušenega branilca in ga tudi našel v Manchestru.