Nogometna tržnica: Pellegrini uradno novi trener Manchester Cityja, Lewandowski razočaran

V Malago prihaja Bernd Schuster, še vedno ni jasna prihodnost Lewandowskega. Real in Bayern (še) nista dala ponudb.

Objavljeno
14. junij 2013 13.16
Š. Ro., D. O., Delo.si
Š. Ro., D. O., Delo.si

Milano - Vodstvo Manchester Cityja je danes tudi uradno na mesto trenerja imenovalo Manuela Pellegrinija, ki je podpisal tri letno pogodbo. Čilenec, ki je Meščane prevzel po odhodu Roberta Mancinija, bo z delom začel že v ponedeljek.

»Vesel sem, ker je pred mano tako velik izziv. Klub ima jasno zmagovalno vizijo, sam pa sem odločen, da bom po svojih najboljših močeh pripomogel k uspehom. Veselim se dela s tako nadarjeno ekipo, upravo in navijači, ki imajo sloves zvestih privržencev,« je ob imenovanju dejal Pellegrini.

Joaquin v Firence

Vodstvo italijanskega prvoligaša Fiorentine je sporočilo, da se bo moštvu pridružil Španec Joaquin Rodriguez, 31-letni nogometaš, ki je v zadnjih dveh sezonah igral v dresu Malage. Z moštvom iz Firenc je podpisal triletno pogodbo, do 30. junija 2016.

»Zelo sem vesel, da se bom pridružil moštvu,« je povedal nogometaš, ki je za špansko reprezentanco odigral 56 tekem in zabil osem golov v vseh tekmovanjih. Kariero je začel v Real Betisu in se nato leta 2006 za rekordno vsoto za klub, 25 milijonov evrov preselil v Valencio, s katerim se je uvrstil v ligo prvakov in evropsko ligo. Leta 2011 se je nato preselil v Malago.

Fiorentina, ki jo s trenerske klopi vodi Vincenzo Montella, je minulo sezono italijanskega prvenstva serie A končala na četrtem mestu in bo v naslednji sezoni igrala v evropski ligi.

Schuster trener Malage

Iz Malage pa so medtem sporočili, da že imajo zamenjavo za trenerja Manuela Pellegrinija, ki se je preselil v Manchster City. Španskega prvoligaša naj bi odslej vodil nekdanji trener Real Madrida Bernd Schuster.

Schuster vse od leta 2011, ko je sklenil sodelovanje s turškim Bešiktašem, ni imel pogodbe z nobenim klubom. V Španiji pa ni služboval vse od leta 2008, ko je dobil nogo pri Realu.

Razočarani Lewandowski

Odlični napadalec dortmundske Borussie Robert Lewandowski je zagotovo eden najbolj zaželjenih igralcev na nogometni tržnici, toda tudi Poljaku ne gre vse po načrtih. Predsednik uprave kluba Hans-Joachim Watzke je pojasnil, da niso dobili nobene ponudbe s strani Real Madrida oziroma Bayerna.

»Pogovoril sem se z Robertom in razumem njegovo razočaranje. Tudi sam ne bi bil ravno vesel, če bi izvedel, da Bayern sploh ni poslal uradne ponudbe. Do sedaj namreč ni bilo uradnih ponudb, vse kar se je zgodilo, sta bila dva telefonska klica s strani predstavnikov Bayerna,« je pojasnil Watzke in dodal, da je slišal govorice, da se za poljskega virtouza zanima tudi Real Madrid, a stikov ni bilo.

Girard novi trener Lilla

Potem ko je Rudi Garcia sprejel trenerski položaj pri italijanskem prvoligašu Romi, pri francoskem Lillu niso dolgo iskali novega trenerja. Danes so na trenersko mesto imenovali domačina Reneja Girarda, ki je bil po odhodu iz Montpellierja

Girard, ki je za trenerski položaj pri Lillu tekmoval s Švicarjem Lucienom Favrom, je v sezoni 2011/12 Montpellier, ki ga je vodil od leta 2009, popeljal do naslova francoskega prvaka.

Coyle zamenjal Martineza

Kot je poročal Sky Sports, je novi trener angleškega prvoligaša Wigana postal Owen Coyle. Nekdanjemu trenerju Boltona je menda lastnik Dave Whelan že ponudil enoletno pogodbo in številne bonuse, če ekipo pripelje nazaj v premier ligo.

Wigan je namreč v minuli sezoni izgubil mesto v prvi ligi, čeprav je presenetil z zmago v pokalu FA. Klub je nedavno zapustil trener Roberto Martinez, ki je sprejel službo v Evertonu in nasledil novega trenerja rdečih vragov Davida Moyesa.