Nogometna tržnica: Perez potrdil selitev Mourinha v Chelsea

Jose Mourinho je Real Madrid v soboto proti Osasuni vodil na zadnji tekmi, nato pa že odletel v London.

Objavljeno
02. junij 2013 18.34
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Predsednik Real Madrida Florentino Perez je za britanski Sky Sport potrdil, da se trener Jose Mourinho vrača v Chelsea. Portugalec je »beli balet« zadnjič vodil v soboto v zadnjem kolu španskega prvenstva, Madridčani so zmagali s 4:2.

Mourinho se tako v londonski klub vrača po šestih letih, odkar se je sprl z lastnikom, ruskim milijarderjem Romanom Abramovičem. Moža sta menda zakopala bojno sekiro, Mourinho pa je že sam dolgo namigoval, da si želi vrnitve na Otok, a govoric nikakor ni želel potrditi. O njegovi vrnitvi je govoril tudi že zadnji Chelseajev trener Rafael Benitez, ki se je po osvojeni evropski ligi preselil v Napoli.

Sky Sport še poroča, da je Mourinho v London, kjer ima že dolga leta svojo hišo, odletel manj kot 24 ur po zaključenem delu v Madridu. Portugalec je s Chelseajem v treh sezonah že osvojil dva naslova v premier ligi, pokal FA in dva ligaška pokala. 

Timoščuk iz Bayerna v Zenit

Ruski nogometni klub Zenit St. Peterburg se je okrepil s 34-letnim ukrajinskim reprezentantom Anatolijem Timoščukom. Slednji je od leta 2009 član nemškega velikana Bayern Münchna, na Bavarsko se je preselil prav iz Zenita.

Timoščuku se pogodba z Bayernom izteče konec junija, z Zenitom pa je podpisal dvoletno pogodbo.

Valverde zapušča Valencio

Trener španskega nogometnega kluba Valencie Ernesto Valverde je sporočil, da po porazu s 3:4 proti Sevilli zapušča klop netopirjev.

Valencia je po porazu ostala brez kvalifikacij za ligo prvakov, v boj za najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje pa se podaja Real Sociedad. Ta je z 1:0 premagal Deportivo La Coruno, ki se seli v drugo špansko ligo.

Valeron iz Deportiva

Zadnjo tekmo za Deportivo iz La Corune je v soboto odigral nekdanji španski reprezentant Juan Carlos Valeron, njegovo moštvo, za katerega je igral 13 let, je z 0:1 izgubilo proti Real Sociedadu in izpadlo v drugo ligo.

Valeron je za Španijo med leti 1998 in 2005 odigral 46 tekem, po izpadu pa je dejal: «Zelo sem hvaležen klubu, da mi je dal vse to.«