Nogometna tržnica: strelec najlepšega gola na SP v Real, Evra dokončal selitev k Juventusu

Madridski Real je v svoje vrste za 75 milijonov evrov zvabil tudi najboljšega strelca SP, Kolumbijca Jamesa Rodrigueza.

Objavljeno
21. julij 2014 10.16
Posodobljeno
21. julij 2014 10.16
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Pri madridskem Realu je vse pripravljeno še na eno veliko okrepitev tega prestopnega roka: prihaja najbolj vroči nogometaš in prvi strelec svetovnega prvenstva v Braziliji, Kolumbijec James Rodriguez. »Galaktiki« tudi tokrat niso mogli iz svoje kože in, kljub pregrešno dragemu moštvu in lanski rekordni odškodnini za Garetha Bala, spet globoko segli v denarnico. Francoskemu prvoligašu Monacu naj bi zanj odšteli 75 milijonov evrov.

Kluba sta se menda že uskladila v svojih zahtevah za mladega napadalca, ki naj bi podpisal šestletno pogodbo, v vsaki sezoni pa bo prejel po sedem milijonov evrov. Kolumbijec se je v teh dneh že mudil na letališču v Madridu, kar je še pospešilo govorice o njegovem prestopu, toda dejansko je po vrnitvi iz domovine le prestopil na letalo za Nico. V Monacu bo namreč ostal, dokler prestopa tudi uradno ne potrdijo na Bernabeuu.

Po poročanju španskih medijev, naj bi bil del posla tudi en Realov nogometaš. Monaco naj bi si želel vratarja Diega Lopeza, ki pa po nekaterih informacijah ne želi zapustiti »belega baleta«.

Juventus pripeljal Evraja

Italijanski prvak Juventus je danes dokončal prestop 33-letnega branilca Patrica Evraja iz Manchester Uniteda. Juventus bo za francoskega reprezentanca plačal 1,5 milijona evrov, v primeru napredovanja v ligo prvakov pa bodo rdečim vragom po koncu sezone izplačali še približno 379 tisoč evrov.

»Po dolgem razmisleku sem se odločil, da je čas za odhod. To je bila največja odločitev v mojem življenju, ta klub bo vedno ostal v mojem srcu,« je pojasnil Francoz, ki je za rdeče vrage od leta 2006 odigral 379 tekem ter med drugim osvojil pet naslovov angleškega prvaka in leta 2008 tudi zmagal v ligi prvakov.

Torres nov Oblakov soigralec?

Potem ko sta se iz madridskega Atletica nedavno preselila Diego Costa in Filipe Louis ter okrepila Chelsea, se zdaj lahko zgodi še obratna menjava. Iz londonskega kluba bi se lahko nazaj v Madrid vrnil španski napadalec Fernando Torres, ki je v tem klubu igral do leta 2007 in se nato preselil v Liverpool.

Kot poročajo španski mediji, se Atletico in Chelsea že dogovarjata za prestop. Londončani menda želijo zanj iztržiti odškodnino vsaj 16 milijonov evrov, potem ko so ga pred štirimi leti kupili za 63 milijonov. Madridčani se menda še pogajajo za nižjo ceno, ob tem pa si v svoje vrste želijo zvabiti tudi Brazilca Joaa Mirando. Njegova odkupna klavzula naj bi znašala 30 milijonov evrov, Torres pa naj bi bil ob tem le del posla.

Chelsea se je v tem prestopnem roku že okrepil z Diegom Costom in Felipejem Luisom, iz Atletica pa se je vrnil tudi posojeni vratar Thibaut Courtois.

Valbuena v Moskvo

Francoski nogometni reprezentant in nogometaš Olympiqua iz Marseilla Mathieu Valbuena je podpisal za moskovski Dinamo, ki je ta čas na pripravah v avstrijskem Lienzu. Prestop naj bi bil vreden sedem milijonov evrov.

Valbuena je za Olympique Marseille igral vse od leta 2006 in s klubom leta 2010 osvojil naslov francoskega prvaka. Ob tem ima tudi 38 nastopov za galske peteline, za Francijo je igral tudi na nedavno končanem mundialu v Braziliji.