Nogometna tržnica: Rodriguez nova pridobitev Reala, Krkić prestopil v Stoke City

Evropski prvak Real je uradno predstavil kolumbijskega reprezentanta Jamesa Rodrigueza.

Objavljeno
22. julij 2014 14.16
Posodobljeno
22. julij 2014 14.28
FBL-EUR-C1-REALMADRID-RODRIGUEZ
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Pri evropskem prvaku Realu so danes dokončali prestop kolumbijskega reprezentanta Jamesa Rodrigueza, ki je z Madridčani podpisal šestletno pogodbo in so ga uradno predstavili na štadionu Santiago Bernabeu.

Real je za 23-letnega zvezdnika moral plačati Monacu 80 milijonov evrov odškodnine, novinec pa bo nosil dres s številko 10.

James Rodriguez je bil eden izmed najboljših igralcev letošnjega svetovnega prvenstva v Braziliji, kjer je dosegel šest golov in prejel nagrado za najboljšega strelca tekmovanja, poleg tega pa je bil njegov gol v osmini finala proti Urugvaju proglašen za najlepši gol na prvenstvu.

Madridčani so v tem prestopnem roku v svoje vrste zvabili kar dva nogometna zvezdnika, poleg Rodrigueza se jim je pridružil tudi Nemec Toni Kroos, ki je z reprezentanco v Braziliji osvojil naslov svetovnega prvaka.

Pri Realu so z nakupom Jamesa Rodrigueza poskrbeli za peto najdražjo okrepitev vseh časov. Na večni lestvici prvo mesto zaseda Valižan Gareth Bale (iz Tottenhama v Real za 100m evrov), drugi je Portugalec Cristiano Ronaldo (iz Man. Uniteda v Real za 94m), tretji Brazilec Neymar (iz Santosa v Barcelono za 94m) in četrti Urugvajec Luis Suarez (iz Liverpoola v Barcelono za 88m).

Krkić se je pridružil Stoku

Angleški prvoligaš Stoke City se je okrepil s 23-letnim napadalcem Bojanom Krkićem iz Barcelone, ki je podpisal štiriletno pogodbo.

Nekdanji velik up Barcelone se po prehodu v člansko vrsto katalonskega kluba nikakor ni znašel in je v preteklih sedmih letih igral še za Romo, Milan in Ajax, zdaj pa se je odločil, da kariero nadaljuje na Otoku.

Stoke City je v tem prestopnem roku pripeljal še štiri druge igralce, novinci so Mame Biram Diouf, Steve Sidwell, Phil Bardsley in Dionatan Teixeira.